Viñedos de Nieva, Los Navales, Verdejo 2012, Rueda - Perswijn
Wijn van de week

Viñedos de Nieva, Los Navales, Verdejo 2012, Rueda

Viñedos de Nieva is een familiebedrijf met in totaal 56 hectare wijngaard, waarvan 50 hectare verdejo en 6 sauvignon blanc.
De wijngaarden liggen op een hoogte van 850 meter, op een ondergrond met veel zand en keien. Samen met de nachtelijke afkoeling door de hoge ligging zorgt dit voor druiven met veel aromatische kracht en mooie zuren.

Nieva beschikt over 10 hectare wijngaarden met zeer oude stokken, waarvan een deel is neergezet voor de komst van de druifluis. Viñedos de Nieva werd opgericht in 1989 en wist zijn kwaliteit steeds verder uit te bouwen. In 2009 werd het overgenomen door de familie Martúe, met het voornemen de filosofie van het bedrijf op het vlak van kwaliteit te respecteren.

Los Navales komt van de nieuwe wijngaarden van de bodega, en is gemaakt als een krachtige en fruitige wijn, eigenzinnig, met mooie bitters, een heerlijke frisheid, stevig, met goede zuren.

Vojacek, € 6,45

Reageer op dit item