Nieuwe leden VDP - Perswijn
Nieuws

Nieuwe leden VDP

VDP, de vereniging van Duitse predikaatswijngoederen, heeft er sinds kort twee nieuwe leden bij. Het om de wijngoederen Schnaitmann en Gutzler, respectievelijk in Württemberg en in Rheinhessen. Rainer Schnaitmann begon pas acht jaar geleden in Fellbach zijn eigen wijnen te maken. Daarvoor was hij aangesloten geweest bij een coöperatie. Hij dankt zijn snel gerezen faam met name aan wijnen van spätburgunder en van de typisch regionale schwarzriesling. Daarnaast werkt hij met internationale druivenrassen als merlot en sauvignon blanc. Zijn beste wijngaard is de Fellbacher Lämmler.
VDP, de vereniging van Duitse predikaatswijngoederen, heeft er sinds kort twee nieuwe leden bij. Het om de wijngoederen Schnaitmann en Gutzler, respectievelijk in Württemberg en in Rheinhessen. Rainer Schnaitmann begon pas acht jaar geleden in Fellbach zijn eigen wijnen te maken. Daarvoor was hij aangesloten geweest bij een coöperatie. Hij dankt zijn snel gerezen faam met name aan wijnen van spätburgunder en van de typisch regionale schwarzriesling. Daarnaast werkt hij met internationale druivenrassen als merlot en sauvignon blanc. Zijn beste wijngaard is de Fellbacher Lämmler..

Weingut Gutzler in Gundheim is het 19e VDP-lid in Rheinhessen. Met de opname ervan wordt eens te meer de opmars van Rheinhessen als kwaliteitsgebied onderstreept. De historie van Gutzler gaat terug tot 1985, toen Gerhard Gutzler besloot om het gemengd-agrarische bedrijf van zijn ouders te veranderen in een wijngoed. Wat later kwam daar ook nog een distilleerderij bij. De nadruk ligt tegenwoordig op droge wijnen van klassieke druivenrassen als spätburgunder en riesling. Verder zijn o.a. grauer en weisser burgunder, silvaner, chardonnay en dornfelder aangeplant. Het wijngoed beschikt over percelen in eersteklas Lagen als Morstein, Kirchspiel en Steingrube in Westhofen, Ölberg en Kranzberg in Nierstein, en in het Wormser Liebfrauenstift Kirchenstück.

Wijnen van Schnaitmann worden in Nederland geïmporteerd door Wijnhaven Wijnimport in Delft, wijnen van Gutzler door Invivé in Bussum.

Reageer op dit item