Jacob's Creek Options Game 2005 - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Jacob’s Creek Options Game 2005

Op zondag 22 mei werd in de Mariënhof in Amersfoort de eerste Jacob’s Creek Options Game in Nederland worden gehouden. Mede dankzij hoofdsponsor Jacob’s Creek en co-sponsoren Schott-Zwiesel en Vacuvin stond deelname open voor iedereen, van professional tot liefhebber. Er waren 20 teams die streden om de felbegeerde eerste prijs: een reischeque ter waarde van € 2.500 voor het winnende team en per persoon een door Schott-Zwiesel handgeblazen kristallen bokaal met twee handgeblazen flutes plus een kist met het gehele assortiment van Jacob’s Creek.

De Jacob’s Creek Options Game is een nieuwe competitie waar teams van vier spelers aan mee doen. Er werden drie poule wedstrijden gespeeld in groepen van 8 tot 10 teams. Elke poulewedstrijd werd gespeeld over 7 wijnen. Nadat alle teams dezelfde wijn ingeschonken hadden gekregen, was er enkele minuten voor overleg tussen de teamleden. Na enkele minuten stelde quizmaster Cees van Casteren de teams de eerste vraag over de wijn in het glas. De teams moesten opteren voor een van de opties die door Van Casteren werden aangereikt. Na vier teamvragen volgde een individuele vraag.
Er werden uiteenlopende wijnen geproefd, uit bijna alle landen van de wereld, tot China toe.
Na drie poulewedstrijden kwalificeerden zich 7 teams voor de finale. In de finale werden 8 wijnen geproefd: vier wit en vier rood. Een prachtige Soave Pra van Anfors, een Grüner Veltliner Schloss Gobelsburg Renner van J. Bart, de Reserve Chardonnay van Jacob’s Creek, de Nitida Semillon van La Gironde, de Reserve Shiraz van Jacob’s Creek, de Montes Alpha Merlot van Verbunt, de Rosso di Montalcino Corte Pavone van Eck & Maurik en de Graceland Cabernet Sauvignon van DGS.

Het team van Hans Meijs, Bart Specken, Willem Boiten en Dirk Vanhorenbeeck, dat ook al superieur uit de kwalicatie was gekomen, verpletterde de rest van het veld met een ongelooflijk hoge score van 135 punten van de maximaal te behalen 160! Op de tweede plaats eindigde het MCWE team uit Zaltbommel met Berit van der Linde, Tom Jacobs, Jeroen Brockhorst en Hariette Bastians (met een score van 106 punten). Op vijf punten volgde als derde het MCWE team Benelux met Hans Bijvoets, Leonie Mooijekind, Noële Ruitenberg en Natalja Eggen, met 101 punten.

Leon Rodenburg van hoofdsponsor Jacob’s Creek toonde zich na afloop een tevreden man. De competitie was zeer geanimeerd, de teams razend enthousiast en de competitie leverde een terechte winnaar op.

Tijdens het buffet ‘s avonds werd de Individuele Jacob’s Creek Options Game gespeeld. In een spannende eindstrijd tussen Noële Ruitenberg en Eben Sadie ging de hoofdprijs uiteindelijk naar de gelauwerde wijnmaker uit Zuid-Afrika.

Reageer op dit item