“Ontdek de Nieuwe Wereld” zonnig succes - Perswijn
Achtergrond & Interviews

“Ontdek de Nieuwe Wereld” zonnig succes

Zondag 22 mei organiseerde Perswijn voor de derde maal de grootste proeverij van wijnen uit landen van buiten Europa. In totaal konden meer dan 300 wijnen uit de Nieuwe Wereld worden geproefd. Twintig importeurs gaven acte de présence, in aanwezigheid van wijnproducenten uit Zuid-Afrika , Californië en Israël. Meer dan 400 wijnliefhebber bewezen dat voor de wijnen uit deze landen steeds meer belangstelling bestaat. Met prachtige wijnen op de proeftafels was vooral Zuid-Afrika ruim vertegenwoordigd. Maar het publiek genoot ook van wijnen uit landen als Argentinië, Australië, Californië, Chili, Nieuw-Zeeland, Israël en Mexico.

Veel waardering was er voor aparte proeverijen onder meer van de wijnen van het befaamde Californische “Opus One”, met een serie topwijnen uit Napa Valley en van Salentein uit Argentinië. Zuid-Afrika’s jonge rijzende ster Eben Sadie gaf toelichting op zijn speciale wijnen en ook de wijnen uit de Andes stonden apart op het programma, met een proeverij waarin de wijnen van het Argentijnse Michel Torino gebroedelijk naast die van het Chileense Viña Tarapaca stonden. Tussen het wijnen door genoten de proevers van het zonnige weer in de aangename binnentuin van de Mariënhof, de prachtige locatie van dit evenement. We waren heel blij met het grote aantal jonge wijnenthousiastelingen, die laten zien dat ook de jeugd deze wijnen verder wil ontdekken. Op naar het volgende bijzondere evenement, Rosé aan Zee, 11 en 12 juni op het strand van Scheveningen. In een ontspannen sfeer ligt die dagen de nadruk op rosé.

Reageer op dit item