Viña Castelo 2003, Bodegas Castelo de Medina, een landwijn uit Castilla y Leon - Perswijn
Wijn van de week

Viña Castelo 2003, Bodegas Castelo de Medina, een landwijn uit Castilla y Leon

Rosé slaat weer toe. Het weer mag dit voorjaar niet heel bijzonder zijn, maar de stijging van de verkopen van de laatste jaren gaat onverdroten verder, ook dit jaar. Dat gaat vooral ten koste van de rode wijnen, die duidelijk moeten inleveren. Opvallend is dat we met zijn allen ook best wat meer willen betalen voor een fles rosé, als hij maar lekker is. En hoewel we zelf best van een elegante lichtgekleurde rosé houden, willen de meeste wijndrinkers hem liever donker van kleur. Vreemd eigenlijk.

Voor Perswijn staat dit weekeinde alles in het teken van de Rosé. Het zijn de twee dagen van Rosé aan Zee 2004, de tweede editie van ons evenement, dat wordt gehouden op het Noorderstrand van Scheveningen. Niet alleen zijn hier meer dan 200 verschillende rosé’s te proeven, ook wordt er voor de liefhebbers een lekkere barbecue bij geserveerd. De auteurs van twee nieuwe roséboeken komen hun geesteskind signeren: het duo Magda van der Rijst en Cees van Casteren en de acteur Sjoerd Pleijsier geven acte de présence. De zaterdag is al helemaal volgeboekt, voor de zondag zijn nog enkele laatste kaartjes beschikbaar.

Veel van de rosé op dit evenement is ook geproefd voor de komende editie van Perswijn. Sommige wijnen bereikten ons helaas te laat. In sommige gevallen echt helaas, omdat we de kwaliteit wel heel goed vinden. Bijvoorbeeld van de Viña Castelo 2003, Bodegas Castelo de Medina, een landwijn uit Castilla y Leon. Deze wijn is afkomstig uit de bekende streek Rueda, de streek bij Valladolid, waar tegenwoordig voortreffelijke droge en frisse witte wijnen worden gemaakt. Bodegas Castelo de Medina heeft dan ook alle techniek in huis om frisse wijnen te maken, en waarom zou deze techniek dan niet worden toegepast bij de populaire rosé? Het resultaat mag er zijn. Hij is heerlijk bloemig en lichtvoetig, mooi sap, fruit, niet beendroog, aardbeien en frambozen, zacht, met een mooi bitter na. Heerlijk voor de komende zomerdagen.

Importeur: Les Généreux, € 4,95
Zutphen (0575-543667)
www.wijnen.net

Reageer op dit item