Wijnveiling Glerum Auctioneers verdubbelt omzet - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Wijnveiling Glerum Auctioneers verdubbelt omzet

Glerum Auctioneers maakte afgelopen zondag een succesvolle wijnveiling mee. In twee sessies werden 92% van de 638 lots in twee sessies door twee veilingmeesters verkocht. Een zeer hoog percentage en de opbrengst was met € 168.500 ruim het dubbele van de vorige veiling. Ruim 200 bezoekers in de zaal en op het balcon (bravo! veilingmeesters) maakten er een gezellige zondagmiddag van.

Naast het normale overwicht aan Bordeaux en in mindere mate Bourgogne en Port, was het aanbod gevarieerd met wijnen uit andere Franse regio’s en veel Italië en Spanje. Verrassend was het aantal lots uit Nieuwe Wereldlanden als Chili, Verenigde Staten, Zuid Afrika en Australië.

Expert Frank Jacobs sprak van een zeer geslaagde veiling, "waar de prijzen in dit topsegment (Bordeaux) weer licht aantrekken". Veel interesse vooral van particuliere liefhebbersvoor de lots – die merendeels tussen de € 100 en € 300 lagen.
Bordeaux geniet bij deze groep het meeste bekendheid, waardoor sommige mooie Bourgognes onverkocht bleven. Onbekendheid met goede producenten (b.v. Nicolas Potel) leverde een aantal onverkochte lots op. Echter, het blijkt dat Glerum een aftersales heeft (020-3012950) waar tot een week na de veiling onverkochte lots kunnen worden gekocht.

Enige opmerkelijke lots :

12 fl. Ch. Lynch-Bages 1989 € 900
12 fl. Ch. Margaux 1990 € 2900
12 fl. Ch. Clinet 1989 € 1800
12 fl. Ch. Montrose 1989 € 820
2 fl. Ch. Yquem 1990 € 450
12 fl. Morey-Saint-Denis Les Ruchots 1e cru 2000 N.Potel € 180 (!?)
6 fl. Almaviva 1997 € 260
12 fl. Chardonnay Monterey County 1998 Bernardus € 140
6 fl. Dominus 1990 € 380
6 fl. Dow’s Vintage 1977 (magnums) € 420
Biedprijzen excl. 25% opslag.

Er waren ook genoeg koopjes te halen, vooral buiten Bordeaux en bij onbekender producenten. Het blijft een spannende aangelegenheid, zo’n wijnveiling. Als er dan nog, tussen alle mooie wijnen – krachtige kazen van Reypenaer geproefd kunnen worden, dan is de middag compleet.

André Sauerbier

Reageer op dit item