Degustatie Californische wijn in Antwerpen - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Degustatie Californische wijn in Antwerpen

Het California Wine Institute en het Eigentijds Vlaams Wijninstituut organiseren op vrijdag 27 februari een overzichtsdegustatie van Californische wijnen in Antwerpen. Als locatie is voor Stuurboord gekozen, een grote, moderne zaal met uitzicht op de Schelde, makkelijk bereikbaar met ruime parkeergelegenheid.

Handel, gastronomie en pers, natuurlijk ook uit Nederland, is welkom van 15:00 tot 18:00 uur. Zo’n 20 wijnmakers uit Californië zullen overkomen voor deze degustatie. In totaal staan 400 wijnen van 80 huizen op de proeftafels. Tevens worden twee presentaties gehouden; "Betaalbaar Californië" – wijnen tot EUR 6 en "Californië tegen Oude Wereld" – een blinde topproeverij van Chardonnay en Cabernet uit Californië en de traditionele wijnlanden.

In samenwerking met Uit Magazine wordt na de degustatie een "Winemaker Dinner" voor consumenten gehouden. Het diner wordt volledig verzorgd door de brigade van restaurant Hertog Jan uit Brugge. Tijdens het diner zal een wijnreis naar California voor 2 personen worden weggegeven.

Informatie en uitnodigingen via het California Wine Institute of direct bij het Eigentijds Vlaams Wijninstituut, fax 056-228107 en email evw@syntrawest.be

Reageer op dit item