El Descanso, Cabernet-sauvignon 2001, Curico Valley - Perswijn
Wijn van de week

El Descanso, Cabernet-sauvignon 2001, Curico Valley

Chili is een wijnland met vele gezichten, maar ook grote problemen. Op het eerste gezicht gaat het hier geweldig. De exporten van wijn zijn de laatste jaren fors gestegen en de aanplant van druivenstokken explosief gegroeid. Maar dit alles heeft een keerzijde. Het woestijnklimaat brengt wijnen voor die vaak eenzelfde karakter hebben, ongeacht uit welk deel van Chili ze komen. Waar men in Frankrijk uit de Bordeaux of de Bourgogne totaal verschillende wijnen kan kopen, ziet men in Chili in feite geen verschil tussen bij wijze van spreken Maipo Valley of Colchagua Valley.
Dat betekent voor de wijndrinker niet altijd de verrassing en de spanning waarnaar hij of zij op zoek is. Daar staat tegenover dat Chili wel in staat is om gewoon goede wijnen te produceren voor een lage prijs. Lage lonen, lage plantkosten, eenvoudig wijngaardonderhoud, alles speelt hier mee om de wijnprijzen laag te houden. Daardoor is het mogelijk hier in de supermarkt goede wijnen te vinden voor een schappelijk bedrag. Met name grote producenten hebben nog wel eens wat flessen over om voor een leuke prijs in de supermarkt te zetten. Dit is zo’n wijn, gemaakt door de uitstekende producent Errazuriz, en je kunt zijn goede afkomst herkennen aan de kwaliteit en onmiskenbaar het karakter van de altijd vrij stevige cabernet-sauvignon. Dit is voor zijn prijs werkelijk een heel aangenaam glas, een tikje stevig, maar ook met fruit en sap, lekkere tannines, mooi smaakvol.

Plus, € 3,79

Reageer op dit item