Mandy Bosinga wint Junior Sommelierwedstrijd Duitse Wijnen - Perswijn
Nieuws

Mandy Bosinga wint Junior Sommelierwedstrijd Duitse Wijnen

De editie 2016 van de door het Informatiebureau voor Duitse Wijn georganiseerde Junior Sommerlierwedstrijd Duitse wijnen is gewonnen door Mandy Bosinga, leerlinge van het Groningse Noorderpoort met als docente Josefien Hilhorst-Laseur. Ze wint daarmee een meerdaagse verdiepingscursus voor jonge sommeliers in Duitsland zelf, gegeven door het Deutsches Weininstitut.

Mandy Bosinga en docente Josefien Hilhorst
Na winnares Mandy Bosinga eindigde Robin Groos (De Rooi Pannen in Tilburg) als tweede, en als derde Marvin van Hattem (Zadkine in Rotterdam)De Duitse sommelierwedstrijd staat open voor horecaleerlingen van ROC’s en middelbare hotelscholen. Samen met hun drankendocent kunnen ze er zich geruime tijd tevoren op voorbereiden. Geen overbodige luxe, want tijdens de wedstrijd zelf moeten ze zich onderwerpen aan een theoretisch gedeelte met meerkeuzevragen. Ook moeten ze vier series met telkens drie wijnen proeven en die indelen op herkomst, druivenras – allebei erg moeilijk! – of gradatie van zoetheid. Het praktische onderdeel is het open proeven van vier wijnen en een gerecht en beargumenteren waarom welke wijn het beste aansluit bij dat gerecht. Daarbij wordt ook hun optreden en manier van communiceren beoordeeld.Er deden dit jaar 11 kandidaten van evenzoveel opleidingen mee. Hun verrichtingen werden beoordeeld door een jury bestaande uit Heleen Boom (bestuurlid van het NGS en mede-eigenaar van restaurant Bouwkunde in Deventer), Regina Meij (eigenaar van Imperial Wijnkoperij en importeur van Oostenrijkse en Duitse wijnen), Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn), André Gerrits (eigenaar en chef-kok van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen a/d Vecht, winnaar van de Riesling Weeks 2015) en voorzitter

René van Heusden (Perswijn).  

Reageer op dit item