Begeleide Proeverijen WinterProeverij: Decemberbubbels, Riedel & Rías Baixas - Perswijn
Nieuws

Begeleide Proeverijen WinterProeverij: Decemberbubbels, Riedel & Rías Baixas

Op 27 en 28 oktober zal in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar de tweede editie van de Perswijn WinterProeverij plaatsvinden. Op beide dagen kunt u nog meer te weten komen over de wijnen in de verschillende begeleide proeverijen.

De deelnemers zullen op het evenement prachtige winterse wijnen presenteren, en een aantal van deze wijnen zullen, onder leiding van wijnmaker of specialist, nader geproefd worden in besloten sessies. Hieronder een korte toelichting bij twee van deze masterclasses. De eerste twee proeverijen zullen op de zondag plaatsvinden, de derde op de maandag (alleen toegankelijk voor professionals).December Bubbels

“December Bubbels” neemt je mee naar een sprankelende wereld. Er is meer dan Champagne met Oud & Nieuw of “een Proseccootje” op het terras; voor elke gelegenheid is wel een passende mousserende wijn te vinden, van Champagne tot Cava, van Riesling-Sekt tot Vonkelwijn. Verkwikkend wit, feestelijk rosé en spannend donkerrood: de hele wereld bruist!

Wil je kennismaken met diverse soorten mousserende wijnen, meer weten over bubbels bij feestelijke gelegenheden en lekkere bubbelwijn-spijs tips krijgen? Kom dan naar deze bruisende begeleide proeverij!

Ingrid Larmoyeur is register-vinoloog, wijndocent bij het Wijninstituut, wijnblogger en eigenaar van VINISSIMA. Ze geeft bubbelworkshops en twittert als @vinissima en @bubbelblog. Naast de ‘sterren in het glas’ is ze gek op bijzondere wijnen en authentieke ‘vergeten’ druifjes met een heel eigen karakter en eigenzinnig verhaal.

Zondag 27 oktober 2013

14:00-15:00 (Kleine Zaal)

Door: Ingrid Larmoyeur – www.wijninstituut.nl, www.vinissima.nl, www.bubbelblog.nl


Riedel: wijnbeleving op zijn best!

Wilt u weten wat het effect van Riedel glaswerk op wijnbeleving is? Tijdens deze proeverij zult u ervaren hoeveel invloed de vorm van het glas heeft op de smaak van de wijn. Een proeverij waar het niet om de wijn draait, maar om de glazen!Het Oostenrijkse familiebedrijf Riedel is al sinds ruim 250 jaar een glasmakersbedrijf. In de jaren 50 van de vorige eeuw ontdekte Claus Riedel, als groot wijnliefhebber, dat de invloed van glas op de smaak van de wijn groter was dan ooit gedacht. Door simpelweg te experimenteren zijn er diverse glazen ontwikkeld die elk een specifieke wijn dienen. Vandaag de dag staat het bedrijf bekend als de beste en meest innovatieve wijnglazenmaker ter wereld. Wijndrinkers zijn het er over eens: als je ooit een Riedel glas hebt geprobeerd, wil je nooit meer anders.

Zondag 27 oktober 2013

12:30-13-45 & 15:00-16:15 (Franse Salon)

door: Riedel specialist Lambert-Willem Manden – www.riedelglas.nl

Kosten: € 39,90 p.p. (hiervoor krijgt u de presentatie, plus 4 VINUM glazen ter waarde van € 79,80 cadeau!)

Klik hier om kaarten te bestellen voor de Perswijn Winterproeverij en de begeleide proeverijen.

 

Rías Baixas, de ideale begeleider tijdens de winter

De terroirdeskundige Germán Muñoz zal in deze begeleide proeverij een nieuwe benadering geven van Rías Baixas, deze keer niet alleen met betrekking tot zijn unieke terroir, maar ook met de beste praktische suggesties om deze witte wijnen tijdens de wintermaanden te combineren met spijs.

Het doel van deze Rías Baixas-proeverij is drievoudig: het verklaren van de zeer zeldzame natuurlijke zoute essentie van Rías Baixas, vanuit zijn karakteristieke terroir, het ontdekken dat Albariño’s rijpen naar de smaak van rijpe,  tropische vruchten – en dat dit tegenwoordig zelfs in jonge wijnen al te merken is, en het ervaren van de uitstekende natuurlijke zuurgraad, mineraliteit en soepelheid van Rías Baixas, die ideaal te combineren is met natuurlijke gerechten op topniveau. De belangrijkste doelstelling is echter ontdekken waarom Rías Baixas een van de favoriete witte wijnregio’s voor Nederlandse wijnliefhebbers aan het worden is.

Germán Muñoz heeft een indrukwekkende lijst van kwalificaties, waaronder een graad in agrotechniek, en Masters in oenologie, wijnbouw en de marketing van wijn. Hij heeft ook een schat aan professionele ervaring opgedaan in Frankrijk, in Spanje met de Pesquera Group, en met de Europese Commissie in Brussel. In 2009 heeft hij zijn eigen onderneming opgezet: “Terroir 34”. Hij omschrijft zichzelf als een consultant in wijnen en terroirs: “Het proeven van een glas wijn zonder het in acht nemen van zijn terroir, is als dansen zonder muziek”.

Maandag 28 oktober 2013

13:00-14:00 (Grote Zaal)

door: Germán Muñoz – www.terroir34.com

Bent u professional en wilt u zich graag aanmelden voor de Perswijn Winterproeverij op maandag en de masterclasses op deze dag? Stuur een mail naar wijnpers@wijnpers.nl.

Reageer op dit item