Begeleide Proeverijen WinterProeverij: Centraal Europa & Vintage Port - Perswijn
Nieuws

Begeleide Proeverijen WinterProeverij: Centraal Europa & Vintage Port

Op 27 en 28 oktober zal in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar de tweede editie van de Perswijn WinterProeverij plaatsvinden. Op beide dagen kunt u nog meer te weten komen over de wijnen in de verschillende begeleide proeverijen.
De deelnemers zullen op het evenement prachtige winterse wijnen presenteren, en een aantal van deze wijnen zullen, onder leiding van wijnmaker of specialist, nader geproefd worden in besloten sessies. Hieronder een korte toelichting bij twee van deze masterclasses. De eerste zal op de zondag plaatsvinden, de tweede op de maandag (alleen toegankelijk voor professionals).

Wild Rood in Centraal EuropaWijnprofessionals Miranda Beems & Sander Salburg zullen u op 27 oktober meenemen in een unieke begeleide proeverij over Centraal- en Midden Europa, met uitermate originele wijnen! Welke wijn drinkt de Nederlander? Vraag het de gemiddelde voorbijganger op straat en hij zal zeggen… Frankrijk! Australië! Italië of Zuid-Afrika!Maar we hebben te maken met een onomkeerbare stijgende wijnconsumptie uit Centraal Europese landen. In het begin van de 21e eeuw worden de volgende landen, van Noord naar Zuid, tot Centraal- en Midden Europa gerekend: Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië en Zwitserland. Meestal worden ook wel Slovenië, Roemenië en Bulgarije ertoe gerekend. Sander en Miranda zijn overtuigd van het kwaliteitspotentieel uit deze wijnlanden en laten u in deze begeleide proeverij kennismaken met een bijzonder aanbod aan Centraal-Europese wijn.De te proeven wijnen worden geleverd door Wijnkoperij de Hermitage, Vintič en Miranda Beems Wine Import.

Zondag 27 oktober 2013

16:00-17:00 ( Grote Zaal)

Door: Miranda Beems en Sander Salburg

Klik hier om kaarten te bestellen voor de Perswijn Winterproeverij en de begeleide proeverijen.Fonseca: a decade of Vintage Port

Elke nieuwe Vintage Port van Fonseca is een waar collector’s item. De Vintages worden uitsluitend gemaakt van druiven van Fonseca’s eigen wijngaarden: Quinta de Santo António, Quinta do Cruzeiro en Quinta do Panascal. Alleen in topjaren declareert Fonseca een Vintage, en het is dan ook het enige porthuis dat vier jaargangen Vintage Port heeft geproduceerd met de maximale score van 100 Parkerpunten! De meest recente is die van April 2013 waarin zij de Vintage 2011 declareerde.Tijdens de begeleide proeverij, met als thema ‘A decade of Vintage’, hebt u de mogelijkheid een prachtige selectie Vintages te proeven en becommentariëren. Tevens wordt het fantastische verhaal achter dit bijzondere Porthuis verteld. Dit mag u niet missen!

 

 

Maandag 28 oktober 2013

16:00-17:00 (Kleine Zaal)

door: Walraven Sax en Fonseca – www.walravensax.nl, www.fonseca.pt

Bent u professional en wilt u zich graag aanmelden voor de Perswijn Winterproeverij op maandag en de masterclasses op deze dag? Stuur een mail naar wijnpers@wijnpers.nl.

Reageer op dit item