Begeleide Proeverijen WinterProeverij: Errázuriz & Nieuw-Zeeland - Perswijn
Nieuws

Begeleide Proeverijen WinterProeverij: Errázuriz & Nieuw-Zeeland

Op 27 en 28 oktober zal in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar de tweede editie van de Perswijn WinterProeverij plaatsvinden. Op beide dagen kunt u nog meer te weten komen over de wijnen in de verschillende begeleide proeverijen.
De deelnemers zullen op het evenement prachtige winterse wijnen presenteren, en een aantal van deze wijnen zullen, onder leiding van wijnmaker of specialist, nader geproefd worden in besloten sessies. Hieronder een korte toelichting bij twee van deze masterclasses. De eerste zal op de zondag plaatsvinden, de tweede op de maandag (alleen toegankelijk voor professionals).Viña Errázuriz

Viña Errázuriz is een van de meest vooraanstaande wijnhuizen in Chili. Het klimaat in Chili is uitstekend, de bodem is rijk en vettig, het zonlicht helder en zuiver, en irrigeren gebeurt met het frisse en zuivere smeltwater van de Andes. Dankzij de nabijheid van de Stille Oceaan profiteren de wijngaarden van een frisse zeebries. Deze zorgt voor afkoeling tijdens de nacht en de ochtenduren. Daarbij is de wijnmaker van Errázuriz, Francisco Baettig, natuurlijk niet voor niets verkozen tot beste wijnmaker van Chili in 2012.

José Antonio Balocchi, export manager van Errázuriz, zal aan de hand van een mooie selectie wijnen het verschil laten proeven wat terroir met een wijn doet.

Zondag 27 oktober 2013

16:00-17:00 (Grote Zaal)

Door: José Antonio Balocchi www.errazuriz.comKlik hier om kaarten te bestellen voor de Perswijn Winterproeverij en de begeleide proeverijen.
 

Stijlen Nieuw-Zeeland

Tijdens deze masterclass bespreken Nigel Greening van Felton Road Nigel en Cees van Casteren de diverse stijlen Chardonnay en Pinot Noir uit de verschillende wijnregio’s van Nieuw-Zeeland.

New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven uit Nieuw-Zeeland en de wijnsector. Het is een beroepsorganisatie gefinancierd door leden. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers leden en 700 wijnmakerij leden. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector inclusief juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform voor Nieuw-Zeelandse wijn en het organiseren van sectorbrede evenementen zoals de Bragato Conferentie en Awards en de Air New Zealand Wine Awards.

Maandag 28 oktober 2013

13:00-14:00 (Franse Salon)

door: Nigel Greening, wijnmaker van Felton Road, samen met Master of Wine Cees van Casteren – www.nzwine.com

Bent u professional en wilt u zich graag aanmelden voor de Perswijn Winterproeverij op maandag en de masterclasses op deze dag? Stuur een mail naar wijnpers@wijnpers.nl.

Reageer op dit item