Boeken: De Oosterscheldekreeft - Perswijn
Grootspraak

Boeken: De Oosterscheldekreeft

Nederland liet het zo maar gebeuren dat Goudse kaas overal vandaan kan komen. En de seizoenen worden steeds meer naar voren gehaald: we wachten nu op het moment dat de narcissen op de markt weer gelijk lopen met die in de tuin…Tekst: Ton Entius
Niets is meer zeker in dit leven. Behalve de Oosterscheldekreeft: zowel naar beschermde status – noem het appellatie – als naar afgebakend seizoen. Het werd dan ook tijd dat alle informatie over die mooie Zeeuwse kreeft eens een keer bij elkaar werd gezet.

In een prachtig nieuw standaardwerk van de hand van Ronald Timmermans, met schitterende foto’s van Remco Kraaijeveld, vindt u informatie over de oorsprong, de vangst en de verwerking in de keuken.

In Zeeland lijken de chefs het in hun bloed te hebben om de smaak van de streek te verheffen tot wereld niveau. Dat komt tot uitdrukking in de gerechten: Van pure eenvoud tot uitgebalanceerde elegantie in technisch geraffineerde gerechten.

Een heerlijk boek! Lees het hele artikel.

 

Reageer op dit item