Wijn(Web)Winkel-Wedstrijd 2014 van start! - Perswijn
Nieuws

Wijn(Web)Winkel-Wedstrijd 2014 van start!

Ook dit jaar zal Perswijn wederom samen met u, de wijnconsument, de Nederlandse wijnwinkels onder de loep nemen om te bepalen wie de titel 'Beste Wijn(web)winkel 2014' mag dragen. De nominatieronde is geopend!
Vorig jaar zijn er meer dan 12.000 stemmen geteld op ruim 500 (reguliere en web-)winkels, waarbij Sauter Wijnen uit Maastricht en Monega.nl uiteindelijk als winnaars uit de bus zijn gekomen. Wat is de beste wijnwinkel van Nederland in 2014? Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? De wijnadviezen verrassend en overtuigend? Perswijn zoekt het uit, samen met u. 

Nomineren en stemmen


De stemlijst van vorig jaar wordt nu als basisnominatielijst gebruikt. De lezers van Perswijn, de bezoekers van onze website en de winkeliers hebben daarnaast de mogelijkheid om extra winkels te nomineren. Na de nominatieronde volgt de stemronde. Tijdens deze ronde kan iedereen één keer stemmen op zijn of haar favoriete winkel en/of wijnwebwinkel.

De winkels met de meeste stemmen worden beoordeeld door de onafhankelijke, kundige vakjury. Die onderwerpt de winkels aan een nauwkeurig onderzoek en vraagt de winkeliers om aanvullend cijfer en documentatiemateriaal. De vakjury bepaalt uiteindelijk welke winkel wordt uitgeroepen tot Wijnwinkel van het jaar 2014. De bekendmaking en huldiging vinden plaats tijdens de Perswijn Winterproeverij op zondag 27 oktober. Voor de wijnwebwinkelwedstrijd volgen we een gelijk traject. 

De beste wijnwinkel

De winnende wijnwinkel mag zich een jaar lang Wijnwinkel van het jaar 2014 noemen. De trofee en oorkonde kunnen vol trots in de winkel getoond worden. De winnende wijnwebwinkel mag zich een jaar lang Wijnwebwinkel van het jaar 2014 noemen. 

Tijdpad verkiezing:

Nominatieronde: 22 juli t/m 13 augustus 2013

Stemronde: 14 augustus t/m 8 september 2013 

WOSA

Wines of South Africa (WOSA) is een non-profit organisatie die alle Zuid-Afrikaanse wijnproducenten die hun producten exporteren vertegenwoordigt. WOSA bestaat sinds 1990 in zijn huidige vorm en beschikt over een database van meer dan 500 exporterende bedrijven, inclusief alle belangrijke Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. WOSA is een zelfstandig bedrijf dat op geen enkele manier zakelijke belangen heeft bij een producent of enig ander commercieel bedrijf. WOSA is tevens niet gelieerd aan een overheidsinstantie of ministerie, maar wordt erkend door de Zuid-Afrikaanse regering als officieel exportadviseur. Kijk voor meer informatie op www.wosa.nl

Winnaar wijnwinkelwedstrijd

WOSA biedt de winnende wijnwinkel een reis naar Zuid-Afrika aan. De reis zal plaatsvinden tijdens de oogst, begin  2014. WOSA draagt de kosten voor vlucht, verblijf en eten gedurende 1 week. De andere top 5 winkels winnen een Zuid-Afrikaanse wijnproeverij in hun winkel voor een groep klanten van maximaal 30 personen op hun eigen locatie. WOSA zorgt voor de presentatie en de wijnen. De wijnwebwinkel die wint krijgt de waarde van die reis in on- en offline reclamebudget bij Perswijn als cadeau. 

De nominatie- en stemrondes zjn voorbij. De stemmen worden geteld, en de top 10 zal binnenkort bekendgemaakt worden op deze site.

    

Reageer op dit item