PERSWIJN #7 met supplement Cariñena - Perswijn
Nieuws

PERSWIJN #7 met supplement Cariñena

PERSWIJN #7 komt volgende week uit met een supplement over de verrassende Spaanse streek Cariñena. Verder 470 geproefde en beoordeelde wijnen uit Nieuw-Zeeland, Noord- en Midden- Portugal en Lazio, Umbrië en Toscane. Daarnaast artikelen over o.a. de grensoverschrijdende wijnen van Collio/Brda, lekker onbekend Pennsylvania, Grosse Gewächse 2015 & 2016: meer én beter en Marlborough: Sauvignon Blanc overleeft de crisis. Natuurlijk in PERSWIJN #7 de vertrouwde columnisten, rubrieken, nieuws en nog veel meer! PERSWIJN #7 is vanaf 16 oktober verkrijgbaar in de winkels en bij onze ambassadeurs.

Geproefd & Beoordeeld:

  • 141 x Nieuw-Zeeland: niet goedkoop, wel heel goed
  • 127 x Noord- en Midden-Portugal: Eldorado voor rood
  • 203 x Lazio, Umbrië en Toscane: een beetje een jungle, maar vol mooie vondsten

 

Extra: supplement over Cariñena, de onbekende bestseller

Spanje is een land vol verrassingen. Een van de verrassingen van de laatste tijd was de streek Cariñena. Dat is zo’n streek die gemakkelijk, maar onterecht, onder de radar blijft. Moderniseringen hebben gezorgd voor een nieuwe dynamiek in de wijnbouw en de wijnen.

Goed bezig, die ÖTW: over het Neder-Oostenrijkse deel van het Donauraum

Het is een van de fijnste plekken in de wijnwereld om te zijn: het Neder-Oostenrijkse deel van het Donauraum, met wijngebieden als Kamptal, Kremstal, Traisental en Wagram. Landschappelijk heel fraai, klimatologisch heerlijk, gastronomisch fijn, de wijnen zijn er kwalitatief zeer hoogstaand – en de ÖTW doet er uitstekend werk.

Grosse Gewächse: wit 2016, rood 2015. Het kan: meer én beter

Toen we verleden jaar eind augustus in Wiesbaden voor het eerst de Grosse Gewächse uit 2015 proefden, werd snel duidelijk dat 2015 – zeker in de breedte en vooral voor Riesling – een groot jaar is. Hoe zouden we 2016 kwalificeren?

Collio/Brda: grensoverschrijdende witte wijn

Over ‘Europa’ wordt heel wat afgediscussieerd. En over het verdrag van Schengen, onderdeel van het verenigde Europa, wordt bepaald niet altijd in positieve termen gesproken. Meerdere landen lappen de afspraken van Schengen openlijk aan hun laars. Maar het kan ook anders. Geen regio is zo blij met Schengen als het grensgebied tussen Italië en Slovenië. En wij zijn blij met de witte wijnen die ze er maken – misschien wel de interessantste van Europa.

Marlborough: sauvignon blanc overleeft de crisis

Nieuw-Zeelands belangrijkste wijngebied heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Van de eerste wijngaard in 1973 tot 24.000 hectare nu. En dat allemaal dankzij de ongekende populariteit van één druivenras: sauvignon blanc. Maar is Marlborough, als een goochelaar die maar één kunstje kan, niet te afhankelijk van dat ene ras?

Hubrecht Duijker in Pennsylvania: lekker onbekend

Het was best spannend, de reis die Hubrecht Duijker op eigen initiatief maakte naar Pennsylvania. Hij had nooit eerder een wijn uit deze staat geproefd en dus ook geen idee van de kwaliteit. Maar al meteen in de eerste regio, langs Lake Eerie, ontdekte hij een van Amerika’s grootste druivengebieden, gedreven producenten en flink wat echt lekkere wijnen, soms van totaal onbekende rassen.

Aan tafel: Jeroen Broos proeft Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeelandse wijnen zijn spannend; er gebeurt van alles in dit relatief jonge wijnland aan de andere kant van de wereld. Deze keer proeft Jeroen Broos met ons mee. Gerard Reijmer beschrijft de verschillende wijn-spijscombinaties.

Wijnmaken van maand tot maand: oktober

De meeste wijn is het product van een jaar lang werken in wijngaard en wijnmakerij. Maar wat moet er allemaal gebeuren gedurende zo’n jaar? En wat is het verschil in werkzaamheden tussen de Duitse Mosel en de Zuid-Afrikaanse kust? Lars Daniëls steekt een klassieke reeks in een nieuw jasje en vertelt het verhaal van Weingut Kerpen en Newton-Johnson.

Daarnaast vertelt Kees van Leeuwen over wijnhandelaren uit de Corrèze in de geschiedenis van Bordeaux en nog veel meer artikelen en natuurlijk onze vaste columns.

Heeft u nog geen abonnement op Perswijn Magazine?

Klik hier om u aan te melden!

U kunt PERSWIJN #6 ook los bestellen in onze webshop, bij de grote tijdschriftenwinkel of bij deze ambassadeurs.

Reageer op dit item