Fourcas Dupré belichaamt nieuw elan van Listrac - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Fourcas Dupré belichaamt nieuw elan van Listrac

Wijn uit Listrac, is dat anno 2013 een sexy onderwerp? Wie drinkt zo’n ‘klassieke’ wijn in de verkeerde zin van het woord eigenlijk nog? Pas op, ook in Listrac is de tijd niet stil blijven staan. Stugheid heeft er plaatsgemaakt voor soepelheid. Wat gebleven is, is betaalbaarheid.

Tekst: Lars Daniëls MV en René van Heusden

We kunnen niet genoeg benadrukken dat voor een normale wijndrinker de charme van Bordeaux tegenwoordig niet meer bij onbereikbaar geworden crus classés ligt, maar bij degelijke crus bourgeois. Bij karakteristieke wijnen die per kist minder kosten dan een enkele fles van vermeende sterren.

Fourcas Dupré in Listrac is zo’n château dat dit overtuigend aantoont. Perswijn proefde in Parijs in het bijzijn van de eigenaars wijnen uit vijf decennia en was aangenaam verrast.

Reageer op dit item