Vignerons du Sommièrois, Viognier Les Sensibles 2011 - Perswijn
Wijn van de week

Vignerons du Sommièrois, Viognier Les Sensibles 2011

Sinds jaar en dag ritselt het in de Languedoc-Roussillon van de coöperaties, en dit is er een van. Het dorpje Sommières, zo’n beetje halverwege Nîmes en Montpellier, is een van de vele van de streek met een eigen cave.
In dit gedeelte van de Languedoc zitten we in het vlakkere stuk, niet ver van de Middellandse Zee. Dat betekent een vrij rijke ondergrond en relatief hoge temperaturen, ook in de nachtelijke uren. De viognier kan hier goed mee omgaan, en levert onder deze omstandigheden een wijn met een uitgesproken rond, rijk en zacht karakter op. Hij wordt gemaakt op een traditionele manier, dus met een gisting op roestvrij staal, zonder enige vorm van houtrijping. Hij is bedoeld om lekker jong gedronken te worden, als hij nog helemaal profiteert van zijn frisse fruitkarakter.

De geur is mooi krachtig en uitgesproken, geparfumeerd; de smaak blijft rond en zacht, met wat sinaasappelschil, bitters, lekker vol en een beetje vet, zoals je bij dit rijkere type Viognier mag verwachten.

Mark van Duijn Wijnen, € 7,-

Reageer op dit item