Samenwerking Topchef en Kwast Wijnkopers - Perswijn
Nieuws

Samenwerking Topchef en Kwast Wijnkopers

Tijdens een boottocht, onder het genot van een goed glas wijn, kwam tussen tv-chef Julius Jaspers en Jaap en Martijn Kwast het idee ter sprake om een partnerschap aan te gaan. In de serie Topchef tegen Sterrenchef gaan Meesterkok Robert Kranenborg en Julius Jaspers een culinaire krachtmeting aan.
Elke week leiden zij een brigade op, die het aan het einde van de week opneemt tegen de brigade van een sterrenchef. Het hoge niveau van dit nieuwe seizoen sluit aan bij filosofie en de kwaliteitswijnen van Kwast Wijnkopers. Zij brengen wijnhuis Simonsig uit Zuid-Afrika en champagne Laurent-Perrier onder de aandacht van honderdduizenden kijkers.

Kwast Wijnkopers

Kwast Wijnkopers is een familiebedrijf dat sinds 1978 kwaliteitswijnen importeert en distribueert. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een enthousiaste klantenkring weten op te bouwen in de (top)horeca en bij onafhankelijke wijnhandelaren en wijnspeciaalzaken in Nederland. Kwast staat synoniem voor kwaliteit uit diverse, zowel nieuwe als traditionele, herkomstgebieden.

Het veelomvattende portfolio van Kwast omvat naast Simonsig en Laurent-Perrier onder andere Gaja, Taylor's, Bourgogne Louis Jadot, Chablis Willam Fèvre, Maison Virginie, Barón de Ley en Morgenster. Maar ook wijnen van kleinere producenten bij wie kwaliteit voor een schappelijke prijs en respect voor traditie centraal staan.

Kwast is in de afgelopen 35 jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op de Nederlandse wijnmarkt. ,,De consument interesseert zich steeds meer voor wijn en gaat steeds meer op onderzoek uit om de beste kwaliteit een betaalbare prijs te vinden. Laten wij dat als Kwast Wijnkopers nou in huis hebben en wat is nu een geschikter platform dan Topchef om dat onder een grote doelgroep onder de aandacht te brengen?” aldus Jaap Kwast.

Simonsig

Simonsig – doelend op het magnifieke uitzicht dat het huis heeft over de Simonsberg – wordt geleid door de drie broers François (wijngaard), Johan (kelder) en Pieter (marketing) Malan. Ze beschikken over 210 hectare wijngaarden, beplant met een compleet aanbod aan druivenrassen. Dit gouden drietal weet de wijnwereld keer op keer te verrassen met in kwaliteit steeds toenemende wijnen.

Toch wordt slechts een deel van de productie uitgevoerd naar het buitenland; de binnenlandse markt zorgt voor de helft van Simonsigs omzet. Het wijngoed ligt enkele kilometers ten noorden van Stellenbosch en trekt jaarlijks duizenden  bezoekers.

In Topchef tegen Sterrenchef staan vanaf 30 augustus vanuit Hotel De L’Europe Amsterdam iedere donderdag de herkenbare wijnen van Simonsig afwisselend centraal: Kaapse Vonkel (mousserend), Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvigon Shiraz, Pinotage en ‘The SMV’ (Shiraz, Mourvèdre en Viognier).

Laurent-Perrier

De geschiedenis van Champagnehuis Laurent-Perrier begint in 1812 als voormalig kuiper en bottelaar Alphonse Pierlot twee wijngaarden in Tours-sur-Marne overneemt. Zijn eerste Champagne labelt hij onder de naam A. Pierlot & Cie. Twee generaties verder is het zijn gelijknamige kleinzoon die het gehele bezit in 1881 schenkt aan zijn keldermeester Eugène Laurent, echtgenoot van Veuve Mathilde-Emilie Perrier. De gecombineerde naam Laurent-Perrier werd hiermee een feit en is voor altijd synoniem voor Champagne van hoge kwaliteit. Vanaf vrijdag 31 augustus staat iedere vrijdag vanuit de studio de meest herkenbare roséchampagne centraal: Laurent-Perrier Cuvée Rosé.

Vaste juryleden restaurateur Joop Braakhekke en culinair journalist Mara Grimm genieten iedere week met een wisselend gastjurylid en tweesterrenchef van champagne Laurent-Perrier.

Reageer op dit item