Masterworkshop Italisaanse wijnen met Fred Nijhuis - Perswijn
Nieuws

Masterworkshop Italisaanse wijnen met Fred Nijhuis

Het Wijninstituut organiseert in het najaar een driedelige masterworkshop over Italiaanse wijnen. Deze is zowel toegankelijk voor liefhebbers als voor de wijnprofessional met een gedegen basiskennis van wijn, niveau SWEN-2 of vergelijkbaar.
De cursus vindt plaats in Hotel Casa400 te Amsterdam op dinsdagavond 25 september, 2 oktober en 9 oktober 2012. Inschrijving voor afzonderlijke avonden is ook mogelijk. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer (nabij Amstelstation) en in het bezit van een eigen parkeergarage.

Programma

Avond 1  Noord-Italië

Inhakend op  o.a. bijzondere mousserende wijnen, de grandeur van de Nebbiolo en de unieke klasse van Amarone, de boeiende geschiedenis van de Italiaanse wijnbouw en de belangrijkste kenmerken per regio.

Avond 2  Midden-Italië

Met veel aandacht voor Toscane, maar ook voor de authentieke wijnen uit Umbrië en regio´s als de Marken en de Abruzzen. Ook wordt ingegaan op pragmatische informatie over etiketten, regels en bijzondere wetenswaardigheden.

Avond 3  Zuid-Italië

Speciale wijnen, waaronder: Vin Santo, Moscato di Pantelleria en Marsala, Verder authentieke wijnen uit Campanië, Calabrië en verschillende fraaie exemplaren uit Sicilië (Etna) en Sardinië. Ook is er aandacht voor wijn-spijs.

Italië kenner bij uitstek, Fred Nijhuis

Fred Nijhuis werkt als zelfstandig wijnschrijver en verzorgt o.a. wijnpagina’s voor: ‘De Smaak van Italië’ en ‘Italië in Bedrijf‘, waar hij ook verantwoordelijk is voor hun Olijfolie Smaaktest. Verder werkt hij o.a. voor: de Italiaanse Kamer van Koophandel (ICE), Het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) en met regelmaat voor de Wine & Food Association voor wie hij schrijft, proeft en presentaties verzorgd. Verder is hij werkzaam als docent aan de Wijnacademie en aan de Hogeschool TIO in Utrecht. Voor meer informatie www.fred-nijhuis.nl.

Voor wie?

De cursus is toegankelijk voor zowel de zakelijke als particuliere wijnliefhebber met een gedegen basiskennis van wijn. Het is een perfecte aanvulling op eerdere cursussen, ideaal ter voorbereiding op de vinologenopleiding en de AIS-cursus voor Italiaanse sommeliers, en aan te bevelen voor elke professional in horeca of handel die met Italiaanse wijnen werkt..

Data, informatie en locatie  

Cursusavonden: dinsdagavond 25 september, 2 oktober en 9 oktober

Tijd: 19.30 uur – 22.15 uur (enige uitloop mogelijk)

Locatie: Hotel/Conferentiecentrum Casa400, Amsterdam

Cursusprijs: € 265,00 inclusief btw (twee avonden € 176,65, één avond € 88,35)

De cursus is voor mensen werkzaam in de wijnbranche fiscaal aftrekbaar.

Klik hier voor informatie en inschrijving.

Reageer op dit item

nl Nederlands