La Ferme St. Pierre, Granacha 2010, Ventoux - Perswijn
Wijn van de week

La Ferme St. Pierre, Granacha 2010, Ventoux

De appellation die we lang kenden als Côtes du Ventoux, is sinds 2008 officieel omgedoopt tot kortweg ‘Ventoux’. De wijngaarden liggen in een cirkel rond deze bijzondere berg, die je van ver ziet liggen; door de Fransen wordt hij le Géant de Provence genoemd.
De wijngaarden van eigenaar Paul Vendran liggen in het stille dorpje Flassan op de flanken van de Ventoux. Het zijn de hoogst gelegen in de streek, met aromatische wijnen als resultaat. Paul Vendran besteedt veel zorg aan zijn wijngaarden, omdat daar de kwaliteit wordt gemaakt, die hij mede bereikt door lage opbrengsten. Ventoux is van oudsher een blend, met grenache, syrah, cinsaut, mourvèdre en carignan als belangrijkste druiven. Bij deze cuvée is echter gekozen voor 100% grenache, de belangrijkste druif van de streek.

Dat levert een heerlijke soepele wijn op, met kersen en bramen, peperig en zwoel, chocola, puur, krachtig, heel lekker.

Joop van der Goot, € 8,30

Reageer op dit item