Net als Firriato is Cusumano een van de ‘grote namen’ van Sicilië. Cusumano is op de kaart gezet door de broers Alberto en Diego die het wijnbedrijf in 2001 overnamen van hun vader.
Hun filosofie is gericht op het maximaal benadrukken van het belang van de kennis van het terroir van Sicilië. Met behulp van consulent en wijnmaker Mario Ronco hebben ze een domein opgebouwd van 400 hectare wijngaarden, verspreid over zeven verschillende plekken op Sicilië, zodat ze beschikken over druiven van alle denkbare terroirs. Ze bouwden een prachtige nieuwe kelder in Partinico, ten westen van Palermo. Deze Nero d’Avola wordt echter gemaakt aan de zuidoostkant van het eiland, waar deze druif een mooie diepgang krijgt. Net als bij de vorige wijn wordt een fruitige stijl gemaakt, die veel waar biedt voor zijn geld. Hout komt er niet aan te pas, maar diepgang en kracht zijn voldoende aanwezig.
Een heerlijk glas rood, warm en aromatisch, bloemig, bramen, vol en gul, met mooi sap en fijne zuren, krachtig.
Vojacek Wijnen, € 8,95
Is deze wijn uit 2010 nog drinkbaar in2020?
Beste Henny, daar kunt u maar op één manier achterkomen. De wijn zal alleen waarschijnlijk niet beter geworden zijn.