Grootse Wijnen, Kleine Importeurs: de deelnemers II - Perswijn
Nieuws

Grootse Wijnen, Kleine Importeurs: de deelnemers II

Zondag 15 april en maandag 16 april zullen de 'kleine importeurs' zich voor de derde keer verzamelen in Showkas de Arendshoeve te Aalsmeerderbrug, om daar hun unieke en diverse wijnen te presenteren op 'Grootse Wijnen, Kleine Importeurs'. Perswijn stelt ze aan u voor, vandaag deel 2!Tekst: Anne van Melick
Zibibbo


“Een heerlijk vakantieland. Al jaren zwervend door Italië aan de hand van gidsjes en kaarten en tips van vrienden, belandden we op de mooiste plekjes. 's Avonds op zoek naar een restaurantje dat je verrast met oorspronkelijke gerechten die uitblinken door pure smaak. Obers die een lange menulijst opdreunen en daarbij plaatselijke wijn -met goede prijs/kwaliteit verhouding- aanraden. Steeds nieuwe plekken én grootse wijnen ontdekken. Dát is Italië.”

De diversiteit in en competitie tussen de verschillende regio’s, is wat Julian de Keijzer van Zibibbo zo aan Italië aantrekt. Daarnaast de vele keukens, de gastvrijheid en de spontane volksaard. De liefde voor het lokale land uit zich in de kwaliteit van de lokaal geproduceerde wijn, vleeswaren, pasta’s en andere heerlijkheden.

Tot 2004 nam Julian zijn ontdekkingen mee in de achterbak, voor familie, vrienden en zichzelf. Toen de vraag de grootte van de achterbak oversteeg, begon de kleinschalige import uit Italië. Het assortiment groeide en bevat inmiddels wijnen uit Piemonte, Alto Adige, Veneto en Toscane. In 2011 is de achterbak nog groter geworden, met de komst van een webwinkel.

Op Grootse Wijnen introduceert Zibibbo 2 nieuwe wijnhuizen uit Trentino en Piemonte. Ontdek verder op www.zibibbo.nl


Wijnen uit de Elzas

Bij Wijnen uit de Elzas draait het natuurlijk om wijn uit de Elzas. Sterker, bij Wijnen uit de Elzas vind u alleen maar wijn uit de Elzas. Het assortiment bestaat uit witte, rode en mousserende wijnen waarbij het accent ligt op biologische en biodynamische wijnen van gepassioneerde producenten, zoals bij het wijnhuis Valentin Zusslin.

Dit behoort tot de pioniers onder de biodynamisch werkende producenten en produceert o.a. een biodynamische crémant d’Alsace die geproduceerd is zonder toevoegingen van sulfiet. De jonge wijnproducent Florian Beck-Hartweg heeft net zijn overgang naar biologische druiventeelt voltooid. De aanpak van Florian, die het bedrijf enkele jaren gelden van zijn ouders overnam, is gericht op “terug naar het terroir”.

De missie van Wijnen uit de Elzas is om haar klanten te laten ervaren dat Elzasser wijnen mooi en droog kunnen zijn. De Elzas heeft zeker een geschiedenis van (te) zoete wijnen, maar wat hen betreft is dat geschiedenis.

Bij Wijnen uit de Elzas bestellen consumenten via de webshop www.wijnen-uit-de-elzas.nl en daarnaast levert Wijnen uit de Elzas aan horeca en bedrijven. Kijk voor meer informatie op de site.


Wijnimport Saladin

De Côtes du Rhône en de Languedoc hebben een grote variëteit aan smaaktypes: van licht en elegant tot kruidig en complex, van droog tot fluwelig zoet, van wit via rosé en lichtrood naar intens donkerrood. De tijd van de karakterloze slobbertjes uit deze zuidelijke streken is vervaagd. Er is een brede heroriëntatie op de kwaliteit mede op basis van respect voor de natuur.

De uitdaging voor Robert Groot, eigenaar van Wijnimport Saladin, is om als kleine wijnimporteur mensen te laten genieten en kennismaken met wijnen uit deze streken die goed, en tevens ambachtelijk en kleinschalig gemaakt zijn. Hij zoekt daarin zowel naar complexe wijnen, als naar eenvoudigere types. Hij probeert echter altijd uit te komen bij een zuivere, pure en eerlijke wijn, ook qua prijs.

Dat is een spannende en voortdurende ontdekkingstocht met als doel de smaak van de klant te prikkelen, te plezieren en te ontwikkelen. Lees en proef meer op www.wijnimportsaladin.nl


Vins Simple Simply Wines

Vins Simple Simply Wines staat voor het simpel genieten van (h)eerlijke wijnen en heeft in het assortiment wijnen uit voornamelijk Frankrijk (Loire, Sud Ouest, Rhône en Languedoc) en uit Italië (Veneto), het liefst uit minder bekende wijngebieden.

Het uitgangspunt van Tim Bos, eigenaar en vinoloog van Vins Simple Simply Wines, bij zoeken naar wijnen van kwalitatief hoogstaande en bevlogen producenten, is authenticiteit, zuiverheid, elegantie, gastronomische inzetbaarheid, doordrinkbaarheid en bovenal een unieke proefervaring.

Buiten de webshop voor de consumenten zijn ze ook gespecialiseerd in het leveren van wijnen aan de horeca, en organiseren ze proeverijen, al dan niet in het teken van wijn & spijs. In de toekomst zal het assortiment verder uitgebreid worden met nog meer unieke wijnen uit Frankrijk, Italië en ook Duitsland.

Kijk voor meer informatie op de website van Vins Simple Simply Wines.

Bezoek Grootse Wijnen, Kleine Importeurs op zondag 15 april en maak nader kennis met deze en vele andere gepassioneerde wijnimporteurs en hun wijnen. Bestel nu kaarten!

Volgende week deel 3 van deze serie.

Reageer op dit item