Good afternoon! I’m writing to invite you, if you will be at Vinitaly 2012, for to have an interesting tasting about a new DOC “Terre di Cosenza” from Calabria ( Italy ). It’s unusual, but producers in this area are working really well! Mededeling in ietwat merkwaardig Engels van een Italiaans PR-bureau.
Misschien ook iets voor u
Aanbevolen wijnen: Rode en witte wijnen uit Zuid-Italië (Marche, Puglia, Campania)
Lars Daniëls MV licht als sneak preview op de rubriek ‘Geproefd en Beoordeeld’ in het magazine, enkele wijnen uit die...
Is de Beaujolais desperaat?
Is de Beaujolais desperaat? Natuurlijk, afgelopen week geselden hagelbuien de villages van de Beaujolais, met Fleurie als grootste slachtoffer. Maar om je wijn nu te gaan promoten als ‘Best Ranked Portuguese Wine’, dat gaat wel heel ver...
Waar gaat dit nog over?
Château Margaux, Château Haut-Brion and Château Mouton Rothschild have all released at €420 per bottle ex-négociant (up around 9% in euro terms, being offered at £5,184 per case of 12 bottles on UK market). Château Cheval Blanc also showed its hand, at €552 per bottle ex-Bordeaux, a rise of just 2.2% on the 2015 price but 50% higher than 2014. It is being offered on the UK market at £6,400 per case of 12.
Historisch onbenul: Kaswijn
Belvinage - ’s werelds eerste wijn gemaakt van druiven uit de kasDubieuze mededeling inzake een Limburgse kaswijn. ’s Werelds eerste? Allesbehalve! In de jaren 80 van de vorige eeuw produceerde Fred Lorsheijd op zijn bedrijf De Agthuysen in Zuidland (ZH)al zulke wijnen.
Oproep tot solidariteit
WineMatters NieuwsbriefNummer 245 - Zondag 14 mei 2017Helaas is er zeer slecht nieuws, in de nacht van dinsdag 9 mei op woensdag 10 mei is er een grote brand geweest bij de WineMatters opslag. Bij het pand van de buren is het gaan branden (waarschijnlijk door brandstichting) en het is overgeslagen naar de wijnopslag.
Kromtaal
Schlumberger is de oudste en meest bekende mousserende wijnproducent van Oostenrijk en behoord (sic!!!) tot de TOP10 mousserende wijnproducenten ter wereld. Al sinds de oprichting in 1842 worden alleen de beste Oostenrijkse druiven gebruikt en krijg (sic!!!) Schlumberger, net als champagne, haar (sic!) bubbels door een tweede vergisting op de fles (méthode traditionnelle).