La Gascogne par Brumont, Tannat-Merlot 2009, Vin de Pays des Côtes de Gascogne - Perswijn
Wijn van de week

La Gascogne par Brumont, Tannat-Merlot 2009, Vin de Pays des Côtes de Gascogne

Over oudgedienden gesproken. Alain Brumont maakt eind jaren tachtig furore als grote animator van de wijnen van Madiran. Een tikje overmoedig, dat wel, maar dat is Brumont nu eenmaal. Hij moest het bekopen met een (bijna-)faillissement, maar hij heeft zich weer helemaal opgericht.

gascogne_brumont_250.jpg
Over oudgedienden gesproken. Alain Brumont maakt eind jaren tachtig furore als grote animator van de wijnen van Madiran. Een tikje overmoedig, dat wel, maar dat is Brumont nu eenmaal. Hij moest het bekopen met een (bijna-)faillissement, maar hij heeft zich weer helemaal opgericht, en zijn activiteiten met succes uitgebreid naar de ‘eenvoudige’ vins de pays van de streek. Voor deze Vin de Pays heeft hij gekozen voor een mix van de tannat –de druif van ‘zijn’ Madirans, zoals Montus en Bouscassé- met de zachte en soepele merlot. Dat werkt heerlijk voor het maken van een lekkere zachte wijn, met de rijpe tannines van het warme jaar 2009.

Hij ruikt heerlijk naar pruimen en kersen, de smaak is rokerig, rijp en romig, mooi gemaakt, met wat zuren voor de frisheid; prima.

Gall & Gall, € 6,39

Henri Bloem, € 5,95. Nu in de aanbieding voor € 4,95

Reageer op dit item