Mosselen eten, zo doe je dat - Perswijn
Andermans woorden

Mosselen eten, zo doe je dat

Alle begin is even wennen. Met een drietand vork links en een tweetand vork rechts naast onze pot mosselen, vraagt de eerste mossel extra concentratie. Maar na drie mosselen lijkt zelfs de grootste kluns er blindelings mee weg. Eten met stokjes vraagt aanzienlijk meer oefening. […]
Mosselen eten, zo doe je dat

Alle begin is even wennen. Met een drietand vork links en een tweetand vork rechts naast onze pot mosselen, vraagt de eerste mossel extra concentratie. Maar na drie mosselen lijkt zelfs de grootste kluns er blindelings mee weg. Eten met stokjes vraagt aanzienlijk meer oefening. Onze vork met drietanden dient om de mossel stevig vast te klemmen. Met de middelste tand nemen we de mossel bij zijn scharnier vast. De buitenste twee tanden zorgen voor ondersteuning. De mossel zit zo goed vast dat we met de andere tweetand de mossel handig, gaaf in zijn geheel en snel uit de schelp kunnen plukken. […] Ook van mosselgroentjes of frieten kunnen we dankzij het mosselbestek elegant genieten. En wanneer onze mosselpot leeg is, hebben we propere vet- en geurvrije handen.

Mededeling van Dock?s Caf? in Antwerpen.


Ra, ra, hoe doe je dat?

U kunt zich nu intekenen middels het bestelformulier.

Annonce van Le Vin en direct inzake de nieuwe editie van het boek Le Domaine de la Roman?e-Conti. Hopelijk is het Nederlands in het boek beter.


Oestergirls schenken zilte borrel

De Oestergirls komen naar je toe!

Jawel, wij cruisen door heel Nederland en Belgi? en geen party is te gek voor ons. Wij brengen sfeer en gezelligheid en zorgen natuurlijk voor de lekkerste oesters. […]

Sinds kort nemen wij zeewierjenever mee. Hoe dat werkt? U eet eerst uw oester en vervolgens schenken wij u (sic!) schelp vol met zeewierjenever; een sterke combinatie.

Mededeling van de Oestercompagnie. De genoemde Oestergirls kunnen trouwens ook als Champagnegirls ingehuurd worden.


Wijn waar een luchtje aan zit

No winemaker, Jefford says, ?should fold their arms and stare righteously at the ceiling while their wines turn malodorously delinquent through neglect.

Andrew Jefford rekent in Decanter af met producenten die vieze wijnen rechtvaardigen met hun geloof in bio en hun dogmatische afkeer van sulfiet.  


Het is niet alles goud wat er blinkt

Primeurs: le 2010 s?est plut?t mal vendu, sauf pour les grannds.

Avec des tarifs toujours ? la hausse, c?est une campagne en trompe l?œil qui s?ach?ve.

C?sar Compadre stelt in Sud Ouest vast dat de primeurcampagne Bordeaux 2010 grotendeels gezichtsbedrog is. Slechts een handjevol van de in totaal 11.000 ch?teaux kan vragen wat ze willen.  


De huisvinoloog adviseert

Culinaire liefhebbers (sic!) zullen niet alleen volop genieten van tongstrelende gerechten in Restaurant Timber, maar ook van de heerlijke wijnen. De huisvinoloog adviseert u graag bij uw keuze.

Wervend bedoelde mededeling van het Veluwse Boutique Hotel Sterrenberg. Het aangeboden arrangement omvat trouwens het onderdeel ?Ontvangst met een glas Prosecco?…


Dreams that money can buy

Les nouveaux chais du ch?teau Cheval Blanc (Saint-?milion), inaugur?es ? l?occasion de Vinexpo, se r?v?lent splendides.

Pr?cisons que le tout a co?t? 13 million d?euros. Le prix de l?innovation dans le Bordelais.

Bericht op sudouest.fr over de opening van de nieuwe ?haute couture? kelder van Cheval Blanc. Benieuwd wat de 2010 van dit innovatieve ch?teau qua prijs gaat doen…


Beste cava ter wereld?

Freixenet heeft een nieuwe cava [Elyssia] uitgebracht van de hoogst mogelijke kwaliteit. Deze cava is nu al verkozen tot beste cava ter wereld.

Commerci?le mededeling met dubieus waarheidsgehalte in Proef& van Gall & Gall. Zou Ilja Gort daar tegenwoordig als tekstschrijver werken?

Reageer op dit item