Château Brown 2005 - Perswijn
Wijn van de week

Château Brown 2005

De châteaux in Léognan en omliggende dorpen die geklasseerd zijn, genoten in 1959 al de nodige faam. Andere, die niet waren ontwikkeld, vielen buiten de boot, maar kunnen inmiddels prachtige wijnen maken. Dit is een voorbeeld: de wijn is heerlijk intens en romig, breed, zacht, puur, verleidelijk door een zachte smaak, die een perfecte rijpheid heeft, verteerbaar is, met fraaie tannines na.

Wvdw44_groot.jpgNa alle publiciteit rond het ‘jaar van de eeuw’ 2009 is het goed nog eens terug te grijpen op het vorige ‘jaar van de eeuw’: 2005. Ook toen zijn prachtige wijnen gemaakt. En kijk dan ook eens naar wijnen die (nog) geen cultstatus genieten, zoals Château Brown, in Léognan, dicht bij de grand cru classé Château Olivier. Het terroir is zeer vergelijkbaar met dat van Olivier en wij durven te stellen dat de wijn ook niet minder is. Classificaties zijn prachtig, maar ze zijn het resultaat van iets uit het verleden, 1959 in dit geval. En resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, zoals ons bij beleggingen altijd zo fijntjes wordt voorgehouden.

De châteaux in Léognan en omliggende dorpen die geklasseerd zijn, genoten destijds al de nodige faam. Andere, die niet waren ontwikkeld, vielen buiten de boot, maar kunnen inmiddels prachtige wijnen maken. Dit is een voorbeeld: de wijn is heerlijk intens en romig, breed, zacht, puur, verleidelijk door een zachte smaak, die een perfecte rijpheid heeft, verteerbaar is, met fraaie tannines na.

Intercaves/Vos & Partners, 8
Bolomey, 8

***** 

Meer aanraders?
In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!
Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item