Special over biologische wijn bij Perswijn - Perswijn
Nieuws

Special over biologische wijn bij Perswijn

Biologische wijn zit in de lift. In alle segmenten komt er meer aanbod. Geen wijnwinkel of supermarkt kan het zich nog veroorloven geen wijnen in deze categorie te hebben. De consument wordt steeds bewuster in zijn keuze. Idealistische overtuigingen maar ook smaak en kwaliteit spelen een rol bij de aankoop van biologische wijn. Steeds meer producenten, grote en kleine gaan over op biologische, of in ieder geval duurzame wijnproductie. Perswijn besteedt er uitgebreid aandacht aan in het eerste supplement biologische wijn dat op 28 oktober verschijnt.
Biologische wijn zit in de lift. In alle segmenten komt er meer aanbod. Geen wijnwinkel of supermarkt kan het zich nog veroorloven geen wijnen in deze categorie te hebben. De consument wordt steeds bewuster in zijn keuze. Idealistische overtuigingen maar ook smaak en kwaliteit spelen een rol bij de aankoop van biologische wijn. Steeds meer producenten, grote en kleine gaan over op biologische, of in ieder geval duurzame wijnproductie. Ideologie, het milieu (bodemvervuiling en – verarming) maar ook zakelijke overwegingen zijn hiervoor oorzaken. Perswijn besteedt er uitgebreid aandacht aan in het eerste supplement biologische wijn dat op 28 oktober verschijnt.

Hierin aandacht voor biologische wijn uit alle belangrijke productielanden. Verder komen aan de orde:

  • Biologische wijnen op de Nederlandse markt
  • Interviews met importeurs, producenten
  • Meningen van consumenten en wijndetailhandel
  • Biologische wijn in restaurants

Trends in biologische wijn
Biologische wijn is goed voor ongeveer 4 procent van de totale wijnconsumptie, terwijl het een paar jaar geleden nog onder 1 procent lag. Deze stevige groei komt door beweging bij producenten, importeurs, detailhandel en consument. Maar het gaat nog niet zonder slag of stoot. Er zijn veel vragen en onduidelijkheden: wat is biologische wijn of wanneer zijn het biologisch geteelde druiven. Wat betekenen de keurmerken? Is biologisch een garantie voor een lekker glas wijn? Zijn er verschillen in wetgeving per land? Wat is biologisch-dynamisch?


Reageer op dit item