Robert Biever, Alentejo Wijnen - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Robert Biever, Alentejo Wijnen

Robert Biever ontdekte de mooie wijnen van Portugal tijdens een verblijf in de Algarve. Zijn kunst om voortreffelijke wijnen te vinden voor een goede prijs is het geheim van zijn succes.

Robert_groot.jpg
Wat
: Alentejo wijnen

Wie: Robert Biever

Specialisatie: wijnen uit Portugal, vooral uit de wijnstreek Alentejo

Vanaf: 2008

Hoe en waar is je wijnliefde begonnen?

Zo’n drie jaar geleden was ik in de Algarve in Portugal in het huis van mijn schoonvader om daar te revalideren van een hersenbloeding. Door het mooie weer en de kennis van mijn schoonvader van de betere wijnen uit de Alentejo ben ik besmet geraakt. Hij leerde mij de relatie tussen prijs en kwaliteit te ontdekken en bracht mij de kennis van de inheemse druiven uit Portugal bij.

Wat is het geheim van je succes?

De kunst om voor een goede prijs voortreffelijke wijnen te vinden en zo de wijnliefhebber kennis te laten maken met de wijnen uit de Alentejo. Dit gebied is nog erg onbekende gebied hier in Nederland, het kan wel wat promotie gebruiken.

Wat is moeilijker dan je had gedacht?

Om de Nederlander aan de Portugese wijn te krijgen. De wijnen uit Portugal zijn nog zeer ondergewaardeerd terwijl de wijnen van excellente kwaliteit zijn. Ook zijn de Portugezen zelf niet erg commercieel ingesteld, dus is de promotie erg moeizaam. En ook omdat de lokale bevolking zelf erg geniet van de kwaliteitswijnen uit de Alentejo is de export ook niet erg groot. Maar 1 procent van de Nederlandse wijnconsumptie is van Portugese komaf.

Wat is de lekkerste wijn die je verkoopt?

Op dit moment is dat de Amnesia Tinto 2008. Het is een wijn om goed te bewaren, maar nu al goed op dronk. Voor een echte wijnliefhebber is dit een must have. En als een wijnliefhebber wil investeren en ieder jaar een paar flessen zou willen open trekken, raad ik deze ten zeerste aan.

Wat is je favoriete druivenras en waarom?

Voor mij is dat de trincadeira druif. Een echte inheemse druivensoort die vaak de basis is van vele Portugese Alentejo wijnen. Dit is ook weer een druif die je ooit in je leven geproefd moet hebben en zo zal een wijn van deze druif gemaakt niet meer in je wijnkast/ kelder ontbreken.

Contact

Alentejo wijnen

Maskerbloemlaan 7

3452 BA Vleuten

030-8898169

website: http://www.alentejowijnen.nl

Reageer op dit item