Domaine d'Escausses, Sous la Tonnelle - Perswijn
Wijn van de week

Domaine d’Escausses, Sous la Tonnelle

Het is heerlijk om te zoeken naar rosé die anders is dan anders. Dit jaar zijn we daar meer dan ooit in geslaagd. Met dank aan wijnmakers uit alle  windstreken, die steeds meer goede rosé maken van onbekende druiven uit hun eigen streek. Deze bijvoorbeeld, een wijn van 60% fer servadou, aangevuld met 40% syrah.

WvdW_28.jpg
Het is heerlijk om te zoeken naar rosé die anders is dan anders. Dit jaar zijn we daar meer dan ooit in geslaagd. Met dank aan wijnmakers uit alle  windstreken, die steeds meer goede rosé maken van onbekende druiven uit hun eigen streek. Deze bijvoorbeeld, een wijn van 60% fer servadou, aangevuld met 40% syrah. Fer servadou levert rode wijnen op die een tikje aan de zure en strenge kant zijn, maar dat maakt hem heel geschikt voor heerlijk droge rosé. Gaillac is een streek van eigenzinnige druiven, een beetje vergeten door zijn ligging tussen Zuidwest- en Zuidoost-Frankrijk in.

Officieel is Gaillac deel van Zuidwest-Frankrijk. Het klimaat is hier veel frisser dan in de Languedoc, omdat de Atlantische invloed ver reikt, zo’n beetje tot Carcassonne. Voor rosé perfect natuurlijk, want die natuurlijke frisheid houdt deze wijn lekker spannend. Dit is een prima voorbeeld, heerlijk fruitig en sappig, met kersen, frambozen en aardbeien, zacht en fris, een heerlijk glas rosé.

Domaine d’Escausses

Sous la Tonnelle Rosé

2009, GaillacCar l’Eau, 6,95 ****(*)

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item