Henri Germain, Meursault 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Henri Germain, Meursault 2007

Iedereen zegt dat de verkoop van Bourgognes in de Verenigde Staten is ingestort. En toch kun je mooie witte Bourgognes nog altijd alleen maar kopen op allocatie. Met andere woorden, je moet van tevoren de importeur lief aankijken, op de een of andere lijst van ‘goede klanten’ staan of andere trucs uithalen om bepaalde wijnen te ‘mogen’ kopen. Gelukkig is de gewone Meursault van Germain ook gewoon te koop.

WvdW_14_groot.jpg
Iedereen zegt dat de verkoop van Bourgognes in de Verenigde Staten is ingestort. En toch kun je mooie witte Bourgognes nog altijd alleen maar kopen op allocatie. Met andere woorden, je moet van tevoren de importeur lief aankijken, op de een of andere lijst van ‘goede klanten’ staan of andere trucs uithalen om bepaalde wijnen te ‘mogen’ kopen. Gelukkig is de gewone Meursault van Germain ook gewoon te koop.

Germain is van oudsher een klassieke wijnmaker, die wijnen maakt die veel strenger en strakker zijn dan je van een Meursault zou verwachten. Zelfs de rijke 2007 toont dit karakter, waardoor het een wijn is die lang bewaard moet worden. Het is een compositie van twee wijngaarden, Clos du Cromin en Les Vireuils. De frisse elementen in de wijn zijn vooral afkomstig van de druiven die zijn geoogst in Les Vireuils. De smaak is strak en jeugdig, met citrus en limoen in de geur, fris en overtuigend, een mooie mineraligheid, lengte, intens, puur. Een prachtig glas Meursault, voor een meer dan fatsoenlijke prijs.

Henri Germain, Meursault 2007

17 punten

Vinoblesse, 31,-

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item