Zomerwijn auf Deutsch - Perswijn
Andermans woorden

Zomerwijn auf Deutsch

Ein sommertauglicher Wein. Uitspraak voor taalkundige fijnproevers van Daniel Wagner (Weingut Wagner Stempel) over zijn heerlijke Silvaner 2009.
Zomerwijn auf Deutsch

Ein sommertauglicher Wein.

Uitspraak voor taalkundige fijnproevers van Daniel Wagner (Weingut Wagner Stempel) over zijn heerlijke Silvaner 2009.


Zonder commentaar

Introductie nieuwe La Tulipe-wijnen [sic] exclusief voor de horeca:

Ilja Gort, de succesvolle Nederlandse wijnmaker in Frankrijk, sleept met zijn Château de la Garde en zijn La Tulipe wijnen [sic] al jaren de hoogste onderscheidingen binnen.

Zo werd zijn rode wijn in Londen uitgeroepen tot beste Bordeaux van Bordeaux [???] en zijn rosé ‘La Tulipe’ (de populairste wijn van Albert Heijn) door de Franse ‘Union des Oenologues’ uitverkoren tot beste rosé. Gorts passie ligt echter ook in de horeca.

Dus ging hij op zoek naar een partner die zijn wijnen voor de Nederlandse restaurants kon vertegenwoordigen. Maar helaas: geen enkele importeur werd door de eigenzinnige wijnboer geschikt bevonden.

Na vijftien jaar zoeken is zijn doel eindelijk bereikt: Oud Reuchlin & Boelen gaat de exclusieve vertegenwoordiging voeren voor het topsegment van Gorts premiumwijnen speciaal voor de horeca. Op woensdag 28 april om 15.00 uur presenteren Ilja Gort en Oud Reuchlin & Boelen de primeur van deze speciaal gevinifiëerde [sic!] nieuwe lijn premiumwijnen aan de pers.

Persbericht van Oud Reuchlin & Boelen. De lezer(es) oordele zelf.


Vineuze hoogmis

»Ich bin der Weinstock, ihr seid die Reben. Wer in mir bleibt und ich in ihm, der bringt viel Frucht; denn ohne mich könnt ihr nichts tun« (Johannes 15,5).

Zum 100. Geburtstag der Prädikatsweingüter zelebriert Kardinal Karl Lehmann einen Festgottesdienst im Dom zu Mainz. Im Jubiläumsjahr ist der Festgottesdienst für Winzer und Wegbegleiter der Prädikatsweingüter eine Gelegenheit inne zu halten und Dank zu sagen für 100 Jahre erfolgreiche Arbeit getragen vom Naturweingedanken.

Mededeling van VDP. Ook voor protestanten.


Hoe zegt u?

Momenteel laat het Productschap Wijn nieuwe [sic!] marktonderzoek uitvoeren op het gebied van wijn shoppergedrag (kanaalkeuze voor wijn) door Adfontes Marketing. De resultaten van het marktonderzoek zullen tijdens het symposium worden gepresenteerd.

Gruwelijk marketingjargon in een persbericht van het Productschap Wijn over de Nationale Wijnweek. Wat is erger: ‘shoppergedrag’ of ‘kanaalkeuze’…?


Lentechampagne

De lucht is zacht, het groen wuift aan elke tak en ‘s ochtends vroeg word je gewekt door een soort Leger des Heils van vogels. Hoe mijn emoties er verder ook voor staan, in de lente overheerst het gevoel dat het leven goed is. En dat vraagt om champagne.

Lentegevoel van Anda Schippers op By the Grape.


Wie heeft de schrijver hier bedoeld???

Zij die zich beperken tot het deelnemen in het boeiende assemblage-proces (sic) moeten zich dan niet de titel van wijnmaker aan willen meten, zoals dit in Nederland in toenemende mate gebeurt.

Speldenprik van Erik Sauter in Proefschrift…


Knappe spin!

Alsacewijnen hebben een grote variatie aan smaken en stijlen. Deze diversiteit kan het de consument soms lastig maken. Tegelijkertijd is het juist de kracht van de Alsace. Want dankzij deze diversiteit passen de Alsacewijnen zo goed bij de veelheid aan smaken die we in onze huidige eetcultuur tegenkomen, van klassiek tot Aziatisch, van asperges tot kaas.

Persbericht van TOT PR over de Alsace Smaakexperience (sic!).


Ceci n’est pas un vin?

Kanonkop 2008 Kadette

Wine of Origin Stellenbosch

Imported by: Nivelles Dry Food

Mededeling op fles wijn in de Belgische supermarkt GB.


Waarom gedegen eindredactie belangrijk is (1)

‘Wijn van biologische druiven’ of organical (growed) [sic!!!] grapes staat de wet wel toe.

Moeilijk toch, dat Engels. Kennelijk ook voor WineLife, met nota bene een Engelse naam. Voortaan eens goed kijken naar wat er nu precies op de fles staat. Suggestie: ‘organic grapes’ of ‘organically grown grapes’.


Waarom gedegen eindredactie belangrijk is (2)

Als commercieel directeur van Verbunt Wijnkopers en voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, zet hij [Peter van Houtert] de wijnwereld graag op scherp met controversiële uit spraken.

Nogmaals WineLife. Die overbodige komma valt nog door de vingers te zien, maar dat vermeende voorzitterschap van de KVNW doet de wenkbrauwen fronsen. Wat is er dan met de nog maar net verkozen Jean-Marc van de Kant gebeurd???

Reageer op dit item