La Rive, Amsterdam - Perswijn
Grootspraak

La Rive, Amsterdam

Prachtige luxe in fraai gelegen Amstelhotel. In de entree word je vriendelijk opgevangen en naar het restaurant geleid. Prachtig gedekte tafel. Lekker brood, boter en mooie olijfolie. Heerlijke amuses. Noordzeekrab met salade, ijzerkruid en avocado. Wagyuzijlende met rabarber, eendenlever, abrikoos. Zeetong, piment, couscous. Baambrugs big, hazelnoot, pastinaak, buikspek, abrikoos. Buikspek, wat een geweldige specialiteit van de chef. Bramen met rijstepap en yoghurtsorbet.

Prof. Tulpplein 1 – 1018 GX Amsterdam – T 020-5203264 – F 020-5203266

E evert.groot@ichotelsgroup.comI www.restaurantlarive.com

Restaurant: 9

Wijnkaart:
5_tros.jpg

Prachtige luxe in fraai gelegen Amstelhotel. In de entree word je vriendelijk opgevangen en naar het restaurant geleid. Prachtig gedekte tafel. Lekker brood, boter en mooie olijfolie. Heerlijke amuses. Noordzeekrab met salade, ijzerkruid en avocado. Wagyuzijlende met rabarber, eendenlever, abrikoos. Zeetong, piment, couscous. Baambrugs big, hazelnoot, pastinaak, buikspek, abrikoos. Buikspek, wat een geweldige specialiteit van de chef. Bramen met rijstepap en yoghurtsorbet.

En bij dat alles perfect gekozen wijnen. De wijnkaart is gezien het niveau natuurlijk aan de prijs. Gelukkig is er een aparte kaart met de ‘normale’ wijnen, die, ook in de wijnen per glas, betaalbaarder is. Maar we zijn hier natuurlijk wel in het Amstel. Een topper in ons land. Vorig jaar ging La Rive omhoog. De verzelfstandiging van het restaurant gaf de chef alle ruimte, daarom nu voor hem dat halve punt erbij. En voor de wijn, maître en sommelier, assortiment en arrangement geven we hier vijf trosjes.

?


GrootSpraak-klein_1.jpg
Deze restaurantrecensie staat, met nog ruim 500 andere, in Grootspraak 2010, dé restaurantgids voor wijnliefhebbers. Geschreven met het hart op de tong en met verstand van zaken. Toegegeven: er zijn handenvol restaurantgidsen, maar in elke gids ontbreekt de extra aandacht voor het lekkere glas of arrangement bij uw maaltijd. Met Grootspraak heeft u eindelijk een gids in handen waarmee u zeker bij het juiste restaurant of de juiste wijnbar terechtkomt. Meer weten? Bezoek de site

Bestellen? Klik hier

Reageer op dit item