Petit Clos officieel geopend - Perswijn
Nieuws

Petit Clos officieel geopend

Er is geen betere woonplaats voor wijnliefhebbers denkbaar dan Bussum. Het lijkt daar niet op te kunnen. Bussum is namelijk alweer een prachtige wijnwinkel rijker. Ditmaal gaat het om Petit Clos, de winkel met ‘bijzondere wijnen’ van importeur De Vier Heemskinderen. Op 25 september vond de officiële opening daarvan plaats. Vaut le voyage!

Petit_Clos_groot.jpg
Er is geen betere woonplaats voor wijnliefhebbers denkbaar dan Bussum. Het lijkt daar niet op te kunnen. Bussum is namelijk alweer een prachtige wijnwinkel rijker. Ditmaal gaat het om Petit Clos, de winkel met ‘bijzondere wijnen’ van importeur De Vier Heemskinderen. Op 25 september vond de officiële opening daarvan plaats. Vaut le voyage!

Dat Jan, Siebren en Françoise Vellinga een bijzonder mooi assortiment eigenzinnige en volstrekt authentieke wijnen voeren, is al jaren bekend onder wijnliefhebbers. Die wijnen gingen tot nu toe echter in hoofdzaak naar restaurants. Voor geïnteresseerde particulieren zat er weinig anders op dan in Staveren te bestellen of daar heen rijden.

Om meer in de openbaarheid te treden én om het particulieren makkelijker te maken besloten de Vellinga’s dat de tijd gekomen was voor een laagdrempelige vestiging in het westen des lands. Door een toevallige speling van het lot vonden ze een geschikte locatie aan de Huizerweg in Bussum, pal naast de zaak van… Sauter!

De winkel ademt een sobere sfeer, zonder flauwekul. Zoals je mag verwachten van de Vellinga’s. Waar het hier om draait, zijn de wijnen. En terecht, want het gaat om louter flessen van de hoogste kwaliteit. Ze zijn in overweldigende meerderheid afkomstig uit Frankrijk, het land waar de Vellinga’s al dertig jaar hun hart aan verpand hebben. Wat niet wegneemt dat er ook zaken als Riesling van de Moezel en rood uit Ribera del Duero te vinden zijn. Het gezicht van Petit Clos wordt gevormd door is de uiterst charmante Loes van der Klaauw, die haar wijnsporen eerder al verdiende in horeca en handel.

Na opwekkende toespraken van restaurateur Joop Braakhekke (Le Garage, Amsterdam) en schrijver Gert Crum gingen de flessen champagne van Larmandier-Bernier open en zorgde chef Wil Demandt (Bordewijk, Amsterdam) voor delicieus mondvermaak van de hartige soort. Met uiteraard een Franse toets.

Petit Clos

Huizerweg 124

Bussum

http://www.vierheemskinderen.nl

René van Heusden

Op de foto: Siebren, Françoise en Jan Vellinga.

Reageer op dit item