Casa Bianca, Rosato Brut - Perswijn
Wijn van de week

Casa Bianca, Rosato Brut

Hoewel voor deze rosé voornamelijk prosecco wordt gebruikt, is er in strikte zin geen sprake van een Prosecco. De producent van deze wijn heeft ook niet de pretentie om de wijn Prosecco te noemen, laten we daarin duidelijk zijn. Het is een producent uit de streek Colli Asolani, die een vino spumante maakt in een roze kleur, waarbij de markt op zijn wenken wordt bediend: rosé met belletjes is ín.

WvdW_39.jpg
Hoewel voor deze rosé voornamelijk prosecco wordt gebruikt, is er in strikte zin geen sprake van een Prosecco. De producent van deze wijn heeft ook niet de pretentie om de wijn Prosecco te noemen, laten we daarin duidelijk zijn. Het is een producent uit de streek Colli Asolani, die een vino spumante maakt in een roze kleur, waarbij de markt op zijn wenken wordt bediend: rosé met belletjes is ín.

En als we dan zo’n ongecompliceerd glas rosé willen drinken, is dit een prima keuze. In de eerste plaats door het gebruik van proseccodruiven van een goede kwaliteit uit het klassieke gebied van deze druif; in de tweede plaats door de toevoeging van 10 procent pinot nero, een druif die veel verfijnder is dan de veel gebruikte raboso, die wat strenge zuren en bitters toevoegt aan de toch al flinke zuren van de prosecco. Pinot noir rondt de wijn juist af en geeft hem een aangename fruittoon. Hij ruikt naar frambozen en bloemen; de smaak is prettig droog en open, je proeft een lichte stevigheid, goede zuren en een klein zoetje.

Casa Bianca, Rosato Brut

Prosecco-Pinot Nero, Vino Spumante

Les Généreux, € 10,45

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item