Cumulus Wines, Shiraz Rolling 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Cumulus Wines, Shiraz Rolling 2007

Voor Australië is het van groot belang om de regionale identiteit van de wijnen te benadrukken, om te laten zien dat er interessante nieuwe streken zijn, waar ook ándere wijnen vandaan komen. Central Ranges is zo’n streek, op de uitlopers van het wijngebied Orange, het hoogstgelegen wijngebied van Australië. Cumulus Wines maakt wijnen in beide streken.

Wijnvandeweek_36_groot.jpg
Cumulus Wines, Shiraz Rolling 2007

Central Ranges 15,5 pnt

Voor Australië is het van groot belang om de regionale identiteit van de wijnen te benadrukken, om te laten zien dat er interessante nieuwe streken zijn, waar ook ándere wijnen vandaan komen. Central Ranges is zo’n streek, op de uitlopers van het wijngebied Orange, het hoogstgelegen wijngebied van Australië.

Cumulus Wines maakt wijnen in beide streken. De topserie Climbing komt uit Orange, en de wijnen onder het label Rolling uit de iets lager gelegen Central Ranges – maar nog altijd tot zo’n 600 meter hoog. Wijnmaker Philip Shaw maakt daar wijnen die profiteren van de nachtelijke afkoeling op deze hoogte en daardoor meer frisheid hebben en mooie, rijpe tannines. Hij laat hiermee zien dat in Australië ook frissere en elegantere Shirazwijnen kunnen worden gemaakt, terwijl ze toch een mooi rijp karakter hebben, zoals dit ongecompliceerd lekkere glas, met kruiden, garrigue, laurier, kersen en wat bramen, een levendige smaak, aangename zuren en mooie tannines.

Poot, 4

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item