Klaar voor de toekomst - Perswijn
Nieuws

Klaar voor de toekomst

Het is niet louter crisis in wijnland. Integendeel. Een overtuigend bewijs daarvoor vormde de door Delta Wines georganiseerde beurs ‘Klaar voor de toekomst!’ die op 6 en 7 september in Waddinxveen gehouden werd en daarmee het eerste grote evenement van het nieuwe seizoen was. Een evenement met zo’n naam getuigt van gezonde ambitie en vertrouwen in de toekomst.

Toekomst_groot2.jpg
Het is niet louter crisis in wijnland. Integendeel. Een overtuigend bewijs daarvoor vormde de door Delta Wines georganiseerde beurs ‘Klaar voor de toekomst!’ die op 6 en 7 september in Waddinxveen gehouden werd en daarmee het eerste grote evenement van het nieuwe seizoen was. Een evenement met zo’n naam getuigt van gezonde ambitie en vertrouwen in de toekomst. Maar wie of wat mag Delta Wines in Waddinxveen wel zijn? De naam zal de meeste wijndrinkers op het eerste gezicht weinig of niets zeggen, maar er is een gerede kans dat diezelfde wijndrinkers wel met enige regelmaat flessen openen die vanuit Waddinxveen gedistribueerd worden.

Delta Wines is een conglomeraat van drie bedrijven met elk een heel eigen signatuur. Wat ze delen is een gemeenschappelijke logistiek en administratie. Een blik op het recentelijk fors uitgebreide bedrijfscomplex maakt duidelijk dat hier in het groot gedacht en gehandeld wordt. Des te aardiger is het dan dat de band met de afzonderlijke afnemers gekoesterd wordt via opmerkelijke assortimentspresentaties in aanwezigheid van producenten en met speciale themaproeverijen. Het geheel in een sfeervol, om maar niet te zeggen romantisch decor. Je waande je er eerder in een mondaine nachtclub in een wereldstaf dan in een hal van beton en staal voor de opslag van pallets op een ‘distripark’ in de polder.

De samenwerkende bedrijven binnen Delta zijn DGS Wijnkopers, Coenecoop Wine Traders en Pallas Wines. Ze vullen elkaar mooi aan. DGS is niet alleen een van Nederlands grootste spelers in het supermarktkanaal, maar levert ook veel aan individuele detailhandels zoals delicatessenzaken. Het voert een wereldwijde assortiment met daarin wijnen van o.a. Plaimont (Frankrijk), Viñas del Vero (Spanje), MezzaCorona (Italië), Champagne Jacquart, Moselland (Duitsland), Viljoensdrift (Zuid-Afrika), De Bortoli (Australië) en ga zo nog maar even door.

Coenecoop heeft zich de afgelopen tijd nadrukkelijk gespecialiseerd in biologische en Fair Trade wijnen en werkt met ondermeer Gino Fasoli (Italië), Azul y Garanza (Spanje) en Stellar (Zuid-Afrika). Pallas op zijn beurt lonkt naar de bovenkant van de markt. Zie producenten als Agustí Torelló Mata (Cava), Domaine Suffrène (Bandol), Cigliuti (Barbaresco) en de Spaanse driving winemaker Telmo Rodriguez. De belangrijkste inbreng is hier gekomen van wijnhandel Chabrol aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Eigenaar Rex Neve van Chabrol meldde overigens vol trots aan Perswijn dat hij half oktober een tweede vestiging hoopt te openen aan de Overtoom, eveneens in Amsterdam.

Gelet op de vele honderden bezoekers van het prima verzorgde evenement Klaar voor de toekomst! mogen de organisatoren hun eigen toekomst met enig vertrouwen tegemoet zien.

Gelet op het enorme proefaanbod – dat trouwens maar een deel van de complete portfolio’s uitmaakte – geen hap snap notities. Ook geen beoordeling van de catering, want daarvoor ontbrak de tijd. In Perswijn nr. 7 echter een impressie van de door Telmo Rodiguez verzorgde presentatie over zijn activiteiten in Spanje én van een speciale proeverij van Darren De Bortoli’s Noble One. Dat wordt tweemaal smullen!

www.dgswijn.nl

www.coenecoop.com

www.pallaswines.nl

www.chabrolwines.com

René van Heusden

Op de bovenste foto: Joris Snelten (DGS)) foto onderaan: Rex Neve (Chabrol)

Reageer op dit item