Château Mansenoble, Montagne d'Alaric 2005 - Perswijn
Wijn van de week

Château Mansenoble, Montagne d’Alaric 2005

De Vlaamse eigenaar en wijnmaker Guido Jansegers probeert zich al jaren te onttrekken aan de malaise die je voelt in een streek als de Corbières. Hij ziet om zich heen hoe buren er het bijltje bij neergooien en meer en meer wijngaarden worden gerooid – vooral de oude stokken, die de beste wijnen (kunnen) leveren. Hij had genoeg van het leven in Vlaanderen en kocht dit domein jaren geleden.

WvdW_groot.jpg
De Vlaamse eigenaar en wijnmaker Guido Jansegers probeert zich al jaren te onttrekken aan de malaise die je voelt in een streek als de Corbières. Hij ziet om zich heen hoe buren er het bijltje bij neergooien en meer en meer wijngaarden worden gerooid – vooral de oude stokken, die de beste wijnen (kunnen) leveren. Hij had genoeg van het leven in Vlaanderen en kocht dit domein jaren geleden.

Ondanks al zijn werk om betere wijnen te maken, is het niet gemakkelijk ze voor een goede prijs te verkopen. Dat is het gevolg van de worsteling met het imago van Corbières. Zijn wijngaarden liggen in het noorden van de streek, tegen de Minervois aan, op de uitlopers van de Montagne d’Alaric, een mooi en warm terroir. Heerlijke wijn, zacht, open, fris en breed, gepolijst, met rijp fruit, lengte, room en een mooi klein pepertje. Gerijpt, maar perfect om nu te drinken.

Van Eyck’s Wijnkelders

€ 8,50

****(*)

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item