Bubbels erbij? - Perswijn
Nieuws

Bubbels erbij?

De prijzen voor de beste Champagne wijnkaart gingen afgelopen maandag naar De Librije in Zwolle, In de keuken van Floris in Rotterdam en wijnbar Taste in Den Haag. De wedstrijd is een initiatief van het Champagne Bureau Nederland en Perswijn, om toprestaurants, ‘gewone’ restaurants en wijnbars te stimuleren meer verschillende en betere Champagnes op de kaart te zetten.

Keukenvanfloris.jpg
De prijzen voor de beste Champagne wijnkaart gingen afgelopen maandag naar De Librije in Zwolle, In de keuken van Floris in Rotterdam en wijnbar Taste in Den Haag. De wedstrijd is een initiatief van het Champagne Bureau Nederland en Perswijn.

De jury bestond uit Ronald de Groot (Perswijn), Ton Entius (GrootSpraak) en Stéphanie Dumoulin (Champagne Bureau).

De wedstrijd ‘Champagne op de kaart’ wordt georganiseerd door het Champagne Bureau Nederland in samenwerking met Perswijn. De bedoeling van de wedstrijd is om toprestaurants, ‘gewone’ restaurants en wijnbars te stimuleren meer verschillende en betere Champagnes op de kaart te zetten. Liefst natuurlijk meerdere open glazen voor een nette prijs. Eerdere winnaars zijn uitgesloten van deelname, dit om nieuwe zaken de kans te geven naam te maken met hun assortiment Champagne.

Librije en Ciel Bleu nek aan nek

De Librije en Le Ciel Bleu gingen nek aan nek. De doorslag werd gegeven doordat de kaart van de Librije meer divers is, er staan meer halve flessen op en tevens kun je wijnen van kleine boeren en coöperaties vinden. Ciel Bleu heeft meer open glazen, maar het prijsniveau ligt ook hoger.

Liefhebbers pur sang

In de keuken van Floris was meteen de duidelijke winnaar in de categorie ‘restaurant’. Hier werken Champagneliefhebbers pur sang. Daan Schmidt (links op de foto) en Floris Versluijs (rechts) hebben zoveel Champagne op de kaart staan, dat het bijna wonderbaarlijk is. De keuze is enorm. Van betaalbaar tot duur en een weloverwogen keuze aan kleine wijnmakers. Heel bijzonder.

Vriendelijke prijzen

In de categorie ‘wijnbar’ is de spoeling helaas wat dun geworden. Nederland verdient beter! Taste, de winnaar, heeft veel Champagnes van Nicolas Feuillatte op de kaart staan, daarnaast Moët, Bollinger en twee Champagnes per glas. De prijzen zijn wel heel vriendelijk. De conclusie hier is dat er op het gebied van wijnbars nog veel te verbeteren valt.

Reageer op dit item