Riesling Challenge - recepten - Perswijn
Nieuws

Riesling Challenge – recepten

Teams van chefkok en sommelier wagen zich aan de Riesling Challenge, de wedstrijd op zoek naar de ultieme combinatie tussen wijn en spijs. De voorwaarden: het gerecht moet van kalfsvlees worden gemaakt en de wijn moet riesling zijn. De teams stellen zich voor en delen hun recepten, 26 januari zullen ze tegen elkaar strijden op de BBB 2009 in Maastricht.

GarhardIvar_b.jpg Restaurant: De Wanne in Ootmarssum.

Chef: Gerhard Muller

Wijnadviseur: Ivar Jaspers

Wijn: Riesling Grosses Gewächs ‘Westhofener Kirchspiel’ 2006, Weingut Fritz Groebe

Gerecht: zachtgegaarde kalfskop en kingkrab met een zoet-zure chutney van tamarillo tomaten

Karpendonksehoeve_b.jpg Restaurant: De Karpendonkse Hoeve, Eindhoven

Chef: Thijs Berkers

Sommelier: Ralph Kappé

Wijn: Schiefferterrassen 2006, Heymann-Löwenstein

Recept: kalfstartaar met gemarineerde rettich en piccalilly (kalfstartaar wordt gemaakt van moerkalfshaas)

– Bekijk het recept

Promenade_b.jpg Restaurant: La Promenade, Baarn

Chef: Dennis Nijp

Sommelier: Anoushka Brunyanszki

Wijn: Markus Molitor Alte Reben 2004

Gerecht: soufflé van kalfsvlees met wintertruffel, groene asperges en beurre blanc van Riesling

Nonnetje_b.jpg Restaurant: ’t Nonnetje, Harderwijk

Chef: Michel van der Kroft

Sommelier: Bas Hurenkamp

Wijn: Riesling Trocken *** ‘Trittenheimer Apotheke’ 2003, Weingut Ansgar Clüsserath

Gerecht: gebakken kalfslever met een crunch van krokante aardappel en limoen, met appelstroop gelakte gerookte paling, snijboon, koolrabi

– Bekijk het recept

Wolfslaar_b.jpg Restaurant: De Wolfslaar

Chef: Martin van Dijk

Sommelier: Tim Timmermans

Wijn: Rüdesheimer Berg Schlossberg, Geheimrat J, Weing”ter Wegeler Erben, 1992

Gerecht: krokant gebakken kalfszwezerik met een mousseline van bloemkool en notenvinaigrette

– Bekijk het recept

Reageer op dit item