Nieuwe DO Pago in Navarra - Perswijn
Nieuws

Nieuwe DO Pago in Navarra

In Navarra heeft Prado de Irache, de vlaggenschipwijn van Bodegas Irache, de status van DO Pago verworven. Het is daarmee de tweede wijn in Navarra die onder deze individuele herkomstbenaming op de markt mag komen, met als eerste jaargang 2006.

Rene_groot.jpg
In Navarra heeft Prado de Irache, de vlaggenschipwijn van Bodegas Irache, de status van DO Pago verworven. Het is daarmee de tweede wijn in Navarra die onder deze individuele herkomstbenaming op de markt mag komen, met als eerste jaargang 2006. Vorig jaar viel die eer al te beurt aan Pago Arinzano van Chivite.

Prado de Irache komt van een 30 hectare tellende wijngaard in de zone Tierra Estella, waar ook de wijngaard van Arinzano gesitueerd is. De wijn wordt samengesteld uit 60 procent cabernet sauvignon, 20 procent tempranillo en 20 procent merlot. Met deze nieuwe pagowijn is het totaal op zes gekomen, twee in Navarra en vier in Castilla-La Mancha, Dominio de Valdepusa, Finca Élez, El Guijoso en Dehesa del Carrizal.

Gelet op de exclusiviteit van de Prado de Irache en een flesprijs van circa 100 euro moeten pelgrims op weg naar Santiago de Compostela er niet op rekenen dat hij gratis uit het beroemde tapkraantje bij de bodega komt….

Reageer op dit item