Blanc de noirs, sekt: Proef! weer in aantocht - Perswijn
Wijn van de week

Blanc de noirs, sekt: Proef! weer in aantocht

In de maand november vragen we graag even aandacht voor belletjeswijnen –vooral omdat we er zelf ook zo van houden, natuurlijk. Op zondag 16 november organiseert Perswijn twee gekoppelde evenementen, Proef Champagne, en Proef Bubbels. In twee verschillende zalen in de Hotels van Oranje zijn veel bijzondere mousserende wijnen proeven. Niet alleen uit bakermat Frankrijk, maar van overal, onder andere lekkere exemplaren uit Duitsland, zoals de aangename pinot blanc de noirs van Waldulmer, een sekt uit Baden.

Waldumer___groot.jpg
In de maand november vragen we graag even aandacht voor belletjeswijnen -vooral omdat we er zelf ook zo van houden, natuurlijk. Op zondag 16 november organiseert Perswijn twee gekoppelde evenementen, Proef! Champagne en Proef! Bubbels. In twee verschillende zalen in de Hotels van Oranje zijn veel bijzondere mousserende wijnen proeven. Niet alleen uit bakermat Frankrijk, maar van overal, onder andere lekkere exemplaren uit Duitsland, zoals de aangename pinot blanc de noirs van Waldulmer, een sekt uit Baden.

Natuurlijk drinken we graag een mooi glas champagne, maar het is goed om te weten dat een lekker glas mousserende wijn niet altijd duur hoeft te zijn, als je een rustig om je heen kijkt in andere wijngebieden. Baden bijvoorbeeld, het zuidelijke wijngebied van Duitsland, biedt leuke mogelijkheden. Hier staat steeds meer pinot noir aangeplant, die ook wordt gebruikt voor het maken van Champagne Blanc de Noirs. Pinot noir levert -indien goed gemaakt- lekkere mousserende wijnen op, met levendigheid, spanning, wat mooie zuren en bitters. Vergeet dus even die nare goedkope Sekt, die er ook is, en die het imago van dit soort Duitse ‘schuimwijnen’ helaas veel kwaad doet. De mousserende Pinot ‘Blanc de Noirs’ van de Winzergenossenschaft (coöperatie) van Waldulm laat zien hoe het ook kan. Een klassieke gisting op fles -net als bij champagne- zorgt voor fijne belletjes, de smaak is mooi droog, levendig, met een mooi klein belletje; hij is rokerig in de geur, met wat citrusfruit en amandelen, de smaak is lekker vol en krachtig, fris en levendig, met wat peer, appel, mild, met goede zuren en wat bitter na. En dat voor een zeer vriendelijke prijs.

Importeur: Bloem & Jacobi, € 12,50

http://www.bloemenjacobiwijnen.nl/

Deze en andere wijnen worden geproefd op de bijzondere evenementen Proef! Champagne en Proef! Bubbels.

Koop nu kaartjes met korting bij aanschaf van een abonnement op Perswijn.

Reageer op dit item

nl Nederlands