Surprise! Voor het eerst sinds ruim een halve eeuw heeft Michelin een vrouwelijke chef met drie sterren onderscheiden. Het is Anne-Sophie Pic (37) van Maison Pic in Valence. Ze is daarmee pas de vierde vrouw die deze eer ooit te beurt viel. In 1933 kregen Eugénie Brazier en Marie Bourgeois drie sterren, Marguerite Bise in 1951.
Anne-Sophie Pic stamt uit een bekend geslacht van topkoks. Zowel haar grootvader als haar vader kookten volgens Michelin op het allerhoogste niveau. Aardig is ook dat Pic na 15 jaar weer terug is op dat niveau. Na de dood van Anne-Sophies vader Jacques in 1992 was het zijn derde ster kwijtgeraakt.Surprise! Voor het eerst sinds ruim een halve eeuw heeft Michelin een vrouwelijke chef met drie sterren onderscheiden. Het is Anne-Sophie Pic (37) van Maison Pic in Valence. Ze is daarmee pas de vierde vrouw die deze eer ooit te beurt viel. In 1933 kregen Eugénie Brazier en Marie Bourgeois drie sterren, Marguerite Bise in 1951.
Anne-Sophie Pic stamt uit een bekend geslacht van topkoks. Zowel haar grootvader als haar vader kookten volgens Michelin op het allerhoogste niveau. Aardig is ook dat Pic na 15 jaar weer terug is op dat niveau. Na de dood van Anne-Sophies vader Jacques in 1992 was het zijn derde ster kwijtgeraakt.
Er zijn nog meer gelukkigen. In Parijs was het zelfs drie keer raak.
Yannick Alléno van Le Meurice, Frédéric Anton van Le Pré Catelan en Pascal Barbot van L’Astrance mogen zich nu ook tot de Franse gastronomische elite rekenen. Een opvallend snelle comeback na de degradatie in 2005 was er voor Jacques Lameloise en zijn gelijknamige restaurant in Chagny-en-Bourgogne. Maar er waren ook verliezers. In Parijs moeten bekende etablissementen als Le Cinq (George V) en Taillevent het voortaan met twee sterren stellen.
De Guide Rouge 2007 onderscheidt in totaal 26 restaurants met 3 sterren, 65 met twee en 436 met een ster.
Misschien ook iets voor u
Wijnbreinbrekers – Argilo-calcaire
Een term uit het Frans uiteraard, maar een die vrij algemeen gebruikt wordt om bepaalde wijngaardbodems aan te duiden. Calcaire...
Voorwoord PERSWIJN #4 2025
In Perswijn #4 leest u over de kustwijnen van Maremma Toscana, de relatief jonge AOP Coteaux Bourguignons, de twee troeven...
PERSWIJN #4 komt uit op 1 juli 2025
In Perswijn #4 leest u over de kustwijnen van Maremma Toscana, de relatief jonge AOP Coteaux Bourguignons, de twee troeven...
Aanbevolen wijnen: Chardonnay uit Zuid-Afrika
Lars Daniëls licht als sneak preview op de rubriek ‘Geproefde Wijnen’ in het magazine, enkele wijnen uit die opmerkelijk zijn...
Louis Jadot 2022 – Mooie wijnen uit een extreem jaar
Maison Louis Jadot Maison Louis Jadot is een van de grote huizen van de Bourgogne. De producteur-négociant is gevestigd in...
Vaderdagcadeau voor wijnliefhebbers: e-book
Vaderdagcadeau voor de wijnliefhebber Zoek je een stijlvol en origineel vaderdagcadeau?Het e-book ‘8x wijn in weinig woorden’ van Lars Daniëls...