Rosemount over op schroefdop - Perswijn
Nieuws

Rosemount over op schroefdop

Slecht nieuws voor de kurkindustrie: het Australische Rosemount, onderdeel van Southcorp, een bedrijf dat onderdeel is van Fosters, gaat al zijn wijnen met ingang van dit en volgend jaar afsluiten met schroefdoppen. Dus niet alleen de gewone wijnen, onder het ‘diamond’-label, maar ook alle grote wijnen krijgen een schroefdop, inclusief de fameuze Show Reserve en de Balmoral Shiraz, rode wijnen die tot de beste van Australië worden gerekend. Het gaat om in totaal maar liefst veertig miljoen flessen. De onvermijdelijke flesuitval bij kurk zal ongetwijfeld de aanleiding vormen voor deze maatregel.
Slecht nieuws voor de kurkindustrie: het Australische Rosemount, onderdeel van Southcorp, een bedrijf dat onderdeel is van Fosters, gaat al zijn wijnen met ingang van dit en volgend jaar afsluiten met schroefdoppen. Dus niet alleen de gewone wijnen, onder het ‘diamond’-label, maar ook alle grote wijnen krijgen een schroefdop, inclusief de fameuze Show Reserve en de Balmoral Shiraz, rode wijnen die tot de beste van Australië worden gerekend. Het gaat om in totaal maar liefst veertig miljoen flessen. De onvermijdelijke flesuitval bij kurk zal ongetwijfeld de aanleiding vormen voor deze maatregel. Bovendien worden schroefdoppen in verschillende Europese landen steeds meer geaccepteerd door de wijndrinkers. Engeland en Ierland gaan hierbij op kop, maar landen als Zweden en Nederland volgen op korte afstand. Southcorp doet al jarenlang onderzoek naar schroefdoppen en is tot de conclusie gekomen dat ook rode wijnen zich goed ontwikkelen met een schroefdop en zelfs frisser blijven dan met een kurk. Het is maar dat u het weet.

Reageer op dit item