Rosé aan Zee 2004 - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Rosé aan Zee 2004

Wijnplein actiepagina
Op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2004 organiseert het wijntijdschrift Perswijn in Scheveningen voor de tweede maal een roséfestival. Op het strand kunnen ruim meer dan 100 verschillende rosé’s geproefd worden. Dit evenement van Perswijn – met een oplage van 15.000 het grootste Nederlandse wijntijdschrift – werd vorig jaar in twee dagen door meer dan 500 liefhebbers bezocht. Vakmensen uit de horeca, wijnhandel en pers proefden samen met een grote schare roséliefhebbers. Immers, het was een uniek evenement : waar in Europa zijn zoveel rosé’s te proeven en te drinken?

Klik hier om u aan te melden.

Datum : 12-13 juni 2004
Openingstijden : 16.00 uur – 21.00 uur
Entrée : € 32,50, inclusief strandmaaltijd
Wijnplein bezoekers betalen slechts € 25,00
Lokatie : Beachclub De Oase, Noorderstrand, Zwartepad.
Informatie lokatie : http://www.oase-scheveningen.nl

In Oase Beachclub kan – als het weer meewerkt – buiten geproefd en gegeten worden.
De proevers zullen constateren dat de kwaliteit van rosé is de afgelopen jaren fors is gestegen. Slechte rosé’s zijn nauwelijks meer te vinden. De Franse rosé’s op de proeverij zullen geduchte concurrentie uit Spanje, Italië en andere landen krijgen.
Wij verwachten dat ook in de komende jaren een verdere smaakontwikkeling van de liefhebbers plaats zal vinden in de richting van drogere rosé’s met een meer fruitig en kruidig karakter.

Lancering van ROSE AAN ZEE in Restaurant Cap Ouest

Op dinsdag 8 juni zal in Restaurant Cap Ouest, dat over de haven uitkijkt, voor een select aantal liefhebbers een speciaal ROSE-diner plaatsvinden.
Meer informatie…

Rosé is duidelijk geen hype gebleken, maar een zich voortzettende trend, waarbij bijna een verdubbeling van de consumptie in 2003 mogelijk was. In het juni nummer van Perswijn- dat eind juni verschijnt – wordt dan ook veel aandacht gegeven aan rosé en aan Rosé aan Zee. In dit nummer uitgebreide proefnotities van de rosé’s, een verslag van het festijn en recepten van gerechten met rosé. Er komt ook weer een roséwedstrijd op het strand waar het aanwezige publiek de BESTE ROSE VAN 2004 kan kiezen. Perswijn geeft zijn eigen favorieten prijs in het juni nummer, wat twee weken later verschijnt.

Ook EUROCAVE zal weer aanwezig zijn op alle rosé’s op de juiste temperatuur te serveren. Screwpull zal weer aanwezig zijn met zomerse kurkentrekkers.

Rosé is geen trend maar een blijvertje omdat een steeds grotere groep Nedelanders rosé lekker gaat vinden. Dit komt omdat er steeds meer betere rosé gemaakt wordt en er zeer veel verschillende rosé’s gemaakt worden. Voor iedere wijndrinker en voor ieder moment wat wils!

Import rosé in Nederland ;
65 % van de rosé in Nerderland komt uit Frankrijk, 15% uit Zuid Afrika,
7% uit Spanje, 5% uit Italië, 3% uit Portugal, 2% uit Chili en 2% uit Australië, waar rosé door de Australiërs niet gedronken wordt.

In 2004 zal een nog breder assortiment rosé’s in wijnhandel en horeca beschikbaar komen. In supermarkten zeker ook in de lage prijsklassen. Er wordt weer een mooie zomer verwacht, dat een positief effect op de popularitait kan en zal hebben.
Ook op wijnkaarten zal meer rosé voorkomen, ook de horeca heeft ontdekt dat rosé een ideale maaltijdbegeleider is.
Dit jaar zullen we ook meer andere verpakkingen zien. Halve flesjes zijn handig, ook op strand of op evenementen. Misschien zien we zelf een PET-fles (plastic) of een schoefdop. Geen kurkentrekkers meer op strand en picknick!
Rosé wordt ook steeds meer voor jong en oud. Dit jaar zal ook de oudere generatie rosé ontdekken.

Voor iedereen en elk moment een rosé. Bij ROSE AAN ZEE krijg je de kans om meer dan 100 rosés te proeven en vergelijken. ROSE AAN ZEE is de ideale plek om voor de gehele zomer, najaar en winter uw favoriete rosé uit te zoeken.

ROSE AAN ZEE in de praktijk
U begeeft zich naar strandpaviljoen de OASE, waar u – als u vroeg komt – uw auto op het ZWARTEPAD (het noordelijkste puntje van Scheveningen) kunt parkeren. BETER is om met tramlijnen 1-9 te komen. Het is dan 300 meter lopen, het Zwarte Pad op en de eerste mogelijkheid na 200 meter linksaf.
Zie ook : http://www.oase-scheveningen.nl

Perswijn verwelkomt sponsors en/of partners voor dit mooie evenement op alle terreinen. Dit om het non-profit-element van ROSE AAN ZEE voor de toekomst veilig te stellen.

Inlichtingen :
André Sauerbier
andre@wijnpers.nl

Reageer op dit item