Graham's Blending contest groot succes - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Graham’s Blending contest groot succes

Op de eerste dag van Proeven in de Beurs van Berlage vond de finale van de Graham’s Blending Contest plaats. Zeven teams hadden zich voor de finale geplaatst. Deze moesten uit vier componenten gerijpte port van verschillende leeftijd, tawny port, mengen tot een wijn die zoveel mogelijk leek op de ook meegebrachte Ten Years Old. Na ongeveer drie kwartier mengen, proeven en discussiëren werden de wijnen en de percentages van de uiteindelijke samenstelling aan de deskundige jury overhandigd, bestaande uit Euan McKay, Ronald de Groot en René van Heusden.
De 10 years old tawny bestond uit 60% 10 jaar oude basisport, aangevuld met 20 procent 13 jaar oude port, en 10% elk van de 7 en 9 jaar oude componenten.
De meeste teams hadden minder basiswijn toegevoegd en vrij hoge percentages van de andere wijnen. De port van de winaars was relatief minder ver van de feitelijke samenstelling. Bovendien oordeelde de jury dat deze wijn het beste in de buurt kwam van de uiteindelijke wijn op basis van kleur, geur en smaak.
Winnaar werd het team Pasteuning, bestaande uit Erik Muller, Hugo Lasès en Nico Meijer. Zij ontvingen uit handen van Euan MacKay van Graham’s elk een fles 40 Years old Tawny. Als team krijgen ze nog een magnum Graham 1977 Vintage Port.
Op de tweede plaats eindigde team ‘M.E.I.’ van Ruud Göebel, Udo Göebel en Ton Möllers. Derde werd het team Wortelboer/Van Vliet.
Een uitstekende prestatie.


Uitreiking van de 1e prijs aan de winnaars van de Graham’s Blending Contest. Euan McKay van Graham’s (links) en Ronald de Groot van Perswijn (rechts) geven de prijs aan het team, bestaande uit vlnr. Nico Meijer, Hugo Lasès en Erik Muller.

Reageer op dit item