Santa Emiliana Cabernet-sauvignon 2001, Rapel Valley - Perswijn
Wijn van de week

Santa Emiliana Cabernet-sauvignon 2001, Rapel Valley

Chili is bij uitstek een land voor rode wijnen. In het warme klimaat rijpen de blauwe druiven perfect en worden de witte al snel te flauw -niet handig in een wereld die zijn witte wijnen vaak fris en fruitig wil. Een van de druiven die het hier perfect doet is de Cabernet-sauvignon, die zijn wortels heeft in de Bordeaux. Juist omdat deze druif lang moet rijpen en veel warmte en zon nodig heeft, zijn de omstandigheden in Chili zo gunstig voor deze druif.
Rapel Valley, ten zuiden van hoofdstad Santiago de Chile, geldt als leverancier van een aantal van de beste rode wijnen van Chili. Santa Emiliana is hier actief sinds 1986, en heeft zich toegelegd op de productie van wijnen op basis van verschillende druivenrassen, die typisch zijn voor het druivenras en de ondergrond. Een voordeel is dat het bedrijf werkt met druiven van eigen wijngaarden, zodat de controle maximaal is. Bovendien wordt gewerkt volgens de strengste milieu-eisen.
Het resultaat is prima: smakelijke en soepele wijnen, voor een aantrekkelijke prijs, zoals deze Cabernet-sauvignon, die lekker kruidig en smakelijk is, met laurier, kersen, zacht, balans, wat room en tannines na.

HEMA, € 4,50

Reageer op dit item