The Grand stralend middelpunt van wijnen Nieuwe Wereld - Perswijn
Achtergrond & Interviews

The Grand stralend middelpunt van wijnen Nieuwe Wereld

Door Ronald de GrootZondag 13 april was dé dag. Perswijn, hét Nederlandse wijntijdschrift voor liefhebber en professional, bracht de wijnlanden van de Nieuwe Wereld samen op een van de mooiste plekjes van Amsterdam, Hotel The Grand aan de Oudezijdsvoorburgwal, het historische vroegere stadhuis van de hoofdstad. Maar liefst 735 belangstellende proevers begaven zich op deze zonnige zondag naar de Amsterdamse wijntempel-voor-één-dag.

Met prachtige wijnen op de proeftafel bewezen Argentinië, Australië, Californië, Canada, Chili, Indonesië, Nieuw-Zeeland en Uruguay dat de Nieuwe Wereld met zijn wijnen nog altijd sterk in opkomst is. Op de dag dat het museumweekend minder bezocht werd vanwege het mooie weer, stroomden de bezoekers in grote getale naar The Grand. Door een grote opkomst van proevers bewezen de wijnen ook dat de belangstelling nog altijd sterk groeiende is. De 735 bezoekers die dit evenement wist te trekken bedachten natuurlijk dat voor of na de proeverij de vele zonnige terrassen in de hoofdstad ook de nodige ontspanning konden bieden, als afwisseling met het geconcentreerde proeven en belangstellend luisteren in een van de begeleide proeverijen of wedstrijden. Rond de wijnen van Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika werden druk bezochte speciale begeleide proeverijen georganiseerd. Ambassadeurs van verschillende nieuwe wijnlanden waren aanwezig om het belang van het evenement te onderstrepen.

De wijnen uit de verschillende landen stonden zoveel mogelijk per zaal gegroepeerd, zodat de proevers als het ware op kleine schaal in The Grand een wijnreis rond de Nieuwe Wereld konden maken. De in totaal meer dan 70 wijnhuizen presenteerden vele honderden verschillende wijnen, die met grote belangstelling werden geproefd. De bezoekers vormden een mix tussen vaste bezoekers van de evenementen van Perswijn met veel nieuwe gezichten en vooral opvallend veel jonge wijnenthousiastelingen. Een verheugende ontwikkeling om dat te zien en een die te danken is aan het frisse imago dat de wijnen uit de Nieuwe Wereld hier in Nederland hebben.

Tijdens het evenement werden ook de wijnkaartprijs voor de beste wijnkaart van Nederland uitgereikt en werd de eerste E&J Gallo Blending Contest gehouden. Lees meer hierover in onze andere berichten.

Reageer op dit item