Ook de beste producenten en hun importeurs van overige mousserende wijnen krijgen de gelegenheid hun wijnen te presenteren. Een "masterclass" wordt georganiseerd voor producenten met bijzondere wijnen. Dit vormt de basis voor de verkiezing beste mousserende Brut verkrijgbaar in 2004. Wijnen uit alle windstreken treffen elkaar in het Kurhaus, een volwassen en waardige presentatie van de "Vin Mousseux".
Misschien ook iets voor u
Louis Jadot 2022 – Mooie wijnen uit een extreem jaar
Maison Louis Jadot Maison Louis Jadot is een van de grote huizen van de Bourgogne. De producteur-négociant is gevestigd in...
Wijnbreinbrekers – Hele trossen
Het vergisten van hele trossen wordt steeds populairder, zowel voor witte wijnen als voor rosé en rode wijnen. De aspecten...
De klasse van kalk
Wat zou de wijnwereld zijn zonder kalkbodems? tekst en foto’s: Lars Daniëls In Europa komen zoveel van de beste wijnen...
Van Prälat tot Pofadder
Over de etymologie van wijngaardnamen Wijngaarden dragen vaak namen en soms zijn deze prachtig. Van oudsher was het normaal en...
Wijnbreinbrekers – Huglin-index
De Huglin-index (HI) is een warmte-index, ontwikkeld door Pierre Huglin, speciaal voor de wijnbouw. Alsacien Huglin presenteerde deze in zijn...
Wijnbreinbrekers – Biotype
Nu ik in Piemonte ben, leek me het passend om deze Wijnbreinbreker te plaatsen. In Italië, en niet in de...