Louis Kat heeft dit voorjaar afscheid genomen van Wijnkoperij Okhuysen, het bedrijf waar hij in 1962 als twintigjarige zijn carrière als wijnhandelaar begon en waarvan hij sinds 1976 directeur-eigenaar is geweest.Tekst en fotografie: René van Heusden
Een afscheid dat in wijnland bepaald niet onopgemerkt voorbijgegaan is, want Kat is een man die respect afdwingt. Met een select aantal genodigden vierde hij zijn afscheid in maart met een uitzonderlijk déjeuner dégustatoire in restaurant De Zwethheul met gerechten van Cees Helder en Mario Ridder en een rijke selectie Hermitage van Domaine Chave, in het bijzijn van vader en zoon Chave zelf. Een verslag hiervan was te lezen in Perswijn nr. 3.
Misschien ook iets voor u
Wijnbreinbrekers – Méthode ancestrale
De méthode ancestrale, ook méthode rurale, gaillacoise of artisanale genoemd, is een oude manier om op natuurlijke wijze mousserende wijnen...
Aan tafel met Peter Hekers en sommelier Gauthier Cauwels
PERSWIJN gaat met een importeur en sommelier aan tafel. Wat zijn de beste wijn-spijscombinaties? Voor Perswijn #6 proeven we blind...
Overpeinzingen: De wijn wordt duur betaald
Als je een dagje ouder wordt, zijn er dingen die geleidelijk veranderen. Op zich verander je zelf eigenlijk niet, gek...
Mucho Macho Mexico
Op uitnodiging van Concours Mondial de Bruxelles ben ik deze keer afgereisd naar Mexico. Deze organisatie is de grootste rondreizende blindproeverij...
Wijnbreinbrekers: reductie
Reductie is chemisch gezien het tegenovergestelde van oxidatie. Maar in wijn is de term breder dan dat. Het gaat vooral...
Languedoc: een zee aan rosé en meer finesse
De Languedoc is een wijngebied dat bekend staat om zijn diversiteit, zijn blends, zijn soms nogal ’warme’ wijnen en de...