Castelmaure, La Pompadour 2009, Corbières - Perswijn
Wijn van de week

Castelmaure, La Pompadour 2009, Corbières

In heel Frankrijk doet zich de afgelopen jaren een positieve ontwikkeling voor bij de coöperaties in wijngebieden. Veel hebben ingezien dat alleen een verdere professionalisering en goede kwaliteit van de wijnen tot succes kan leiden.
De regels voor de deelnemende boeren werden bijna overal strenger, om te voorkomen dat er te veel druiven van matige kwaliteit bij de coöperatie worden

aangeleverd. De Cave de Castelmaure is in dit opzicht een lichtend voorbeeld. President (en wijnboer) Patrick de Marien vormt een perfect koppel met de competente technische directeur Bernard Pueyo. De coöperatie telt veel jonge boeren als lid en is niet eens zo heel groot: ze heeft in totaal 382 hectare wijngaarden, verdeeld over 760 verschillende percelen, voornamelijk in de Corbières. Niet veel groter dus dan Château de l’Aumerade. Met 600.000 flessen is de productie zelfs beduidend kleiner, mede omdat de opbrengsten in deze streek laag zijn.

De cuvée Pompadour is een van de rode pareltjes van dit bedrijf, een compositie van 50% carignan, grenache en syrah. Hij wordt afgerond door een rijping op eikenhout. Maar het fruit blijft heerlijk: kersen en bramen, confiture, kaneel, stevigheid in de tannine, pepertje; intens en smaakvol.

Van Eyck Wijnkelders, € 8,95

Reageer op dit item